Вчені назвали місяць, коли народжуються самі успішні люди

Виявилося, всі ці роки ми дорікали себе даремно!



Хто з нас хоч раз у житті не мріяв стати успішним? Але завжди здавалось, що для успіху нам чогось не вистачає: трохи працездатності, краплі завзятості, щіпки чарівності...
Виявилося, всі ці роки ми дорікали себе даремно! Адже, як довели вчені з Університету Торонто, Північно-Західного університету і Університету Флориди, головне, що потрібно зробити для того, щоб прожити успішне життя, — це вибрати правильний місяць для народження. І місяць цей... Хоча, зачекай, не так відразу. Спочатку розповімо про дослідження.
Отже, фахівці з трьох перерахованих університетів багато місяців займалися копіткою працею: вони аналізували дані сотень тисяч школярів у віці від 6 до 15 років з штату Флорида. Під такими маються на увазі оцінки хлопців і результати їх особистісних тестів.
З'ясувалося, що при більш-менш рівних стартових можливостях, навчанні в одних і тих же класах і обідах в одних і тих же столових найкращі оцінки отримували діти, народжені в... вересні! У них же були самі життєрадісні особистісні тести.
А ось діти, народжені, наприклад, у серпні, вже показували гірші результати в порівнянні зі своїми вересневими однокашниками. Дослідники також вважають, що шкільні успіхи і позитивний підхід до життя допоможуть вересневим дітям досягти реальних успіхів у так званому дорослому житті.