5 кімнатних рослин, які принесуть нещастя і проблеми зі здоров'ям у ваш дім

Квіти в будинку створюють затишок, допомагають очистити повітря, здатні зміцнювати імунітет людини, і просто приємні для очей.



У квіткових магазинах і на ринках в наш час кожен бажаючий може вибрати собі зеленого улюбленця за смаком. Але не всі рослини можна вирощувати вдома, особливо якщо у вас є маленькі діти. За привабливою красою може ховатися небезпека для здоров’я і благополуччя членів сім’ї, передає Ukr.Media. 
Народна мудрість. Якщо вірити народним прикметам, в будинку не можна заводити кучеряві та плетючі рослини (ліани, плющ, в’юни і т. д.). Це може пошкодити особистому житті господині, оскільки чоловік у такому будинку не затримається.
Також не варто вирощувати кактуси в спальні дівчини на виданні. Агресивна рослина здатна відвадити від неї всіх женихів, тому краще перенести його в іншу кімнату, а ще краще в передпокій. Там вона буде охороняти будинок від тих, хто прийшов з поганими думками. Але крім народних прикмет, існують цілком доведені наукові думки про те, які рослини можуть бути небезпечні для здоров’я і благополуччя сім’ї.
Диффенбахія
Вельми поширена в наш час кімнатна рослина. Часто її можна побачити навіть в дитячій кімнаті. Дійсно, яскраве забарвлення приваблює увагу, але також і таїть в собі небезпеку. Зламаний або пошкоджений лист рослини виділяє токсичний сік, здатний викликати опік слизової, особливо при попаданні в рот, ніс або очі. А всім відомо як малюки люблять пробувати все на зубок.
Крім того, деякі господині, пересаджуючи кімнатні рослини, часом, користуються столовими приборами – ножами або ложками. Якщо їх потім погано вимити, це може призвести до oтрyєння.

Олеандр
Зазвичай цей великий квітучий чагарник висаджують у дворі приватного будинку, але іноді на зиму заносять додому. Робити цього у жодному разі не можна. Стебла, квіти, листя і плоди цієї красивої субтропічної рослини дуже отрyйні. Так що зайвий раз подумайте, чи висаджувати його на вулиці біля будинку, якщо у вас є маленькі діти.
Також необхідно дотримуватися запобіжних заходів при пересадці олеандра – щоб сік не потрапив на шкіру, користуйтеся гумовими рукавичками, а потім ретельно мийте руки. Не варто розміщувати поруч з чагарником лавочки або альтанки, щоб вдихати його аромат – тривале перебування поруч з чагарником може викликати отрyєння.

Азалія
Ця рослина виглядає приголомшливо, а її оксамитове різнобарв’я люблять багато садівників. Здається, милуватися квіткою можна нескінченно, але ця красуня – з сімейства рододендронів підступна. В її листі містяться алкалоїди, які використовують для створення деяких нaркoтичних речовин.
Доторкатися до листків азалії не рекомендується, оскільки вони містять токсичний сік. Ознаками його попадання в організм стає рясне слиновиділення, печіння в роті, нудота. У великих кількостях ця отрyта може привести до лeтaльнoго результату.

Кротон
Ця рослина також досить популярна у любителів кімнатних квітів. Його різнокольорове листя дійсно виглядає досить ефектно. Але саме вони таять в собі небезпеку для людського організму.
Сік кротона отрyйний. При попаданні в організм він здатний викликати блювoту, дiaрею, а при контакті зі шкірою – дeрматит. Тому ніколи не пересаджують кротон за допомогою столових приладів і без рукавичок. А якщо в будинку є маленькі діти або домашні вихованці, які можуть «пополювати» на рослину, краще і зовсім його не заводити.

Герань
Цю рослину ви могли бачити на підвіконні ще у своєї бабусі. І тим не менше в будинку її краще не мати. Небезпека герані не тільки в отрyйному соку, але і в сильному запаху, а точніше в аеро-алергенах, які поширюються в повітрі.
Однозначно вона не підходить для дитячої кімнати, а також приміщень, де бувають люди, схильні до аcтми або алергії. При попаданні всередину соків рослини може виникнути головний біль, порушитися травлення і в’язкість крoві. Але якщо ви все ж вирішили завести собі цю красуню – «пропишіть» її на балконі.

??