Не проґавте: уперше за понад 150 років над Землею зійде "блакитний Місяць"


Земляни отримають можливість насолодитися черговим космічним шоу. Цього разу любителів поспостерігати за рухом небесних тіл потішить Місяць.
Природний супутник Землі вперше за останні півтора століття вбереться в блакитні шати. Як повідомив 24 канал, можливість застати Місяць у такому вигляді з'явиться в останню ніч січня. 

31 січня можна буде побачити унікальне явище – місячне затемнення. Тоді й зійде "блакитний місяць". Унікальність явища полягає в тому, що затемнення буде супроводжуватися другою фазою повного Місяця, що надасть йому блакитного кольору. Востаннє це явище можна було побачити на Землі понад 150 років тому! 

"Затемнення відбудеться в середині ночі. Центральна та Східна Азія, Індонезія, Нова Зеландія і значна частина Австралії отримають чудовий вид цього місячного шоу у вечірньому небі. Воно піде далі, на захід, в Західну Азію, на Індійський субконтинент, на Близький Схід і Східну Європу", – йдеться в повідомленні. 

Тривалість повної фази затемнення складе 77 хвилин. Наступного разу явище затемнення з блакитним Місяцем відбудеться лише в 2028 році, а потім – у 2032-му.