Імена, якими не можна називати малюків в Україні та різних країнах світу

Ще років десять тому в Україні було дуже популярне ім'я Анастасія. Сьогодні в групі дитячого саду або в класі навчаються, як мінімум, п'ять Софій.



Мода на дитячі імена мінлива. І батьки (принаймні, у нас в країні) не обмежені в їх підборі. Малюка можна назвати і на честь православного святого, на честь відомого футболіста.
Але все ж існують деякі обмеження, про які не перестають нагадувати і у відділах реєстрації шлюбу, і в храмах, де відбувається хрещення малюка.
ЯК НЕ МОЖНА НАЗВАТИ ДИТИНИ В УКРАЇНІ
Не можна давати божественні імена. Назвавши дитини Ісус чи Бог, батьки здійснюють богохульство. До речі, у давніх слов'ян, навпаки, було прийнято називати дітей іменами богів.
Диявольські імена (Люцифер, Демон або Диявол) також у нас в країні не заохочуються. Вважається, що батьки, називаючи дитину подібним ім'ям, заздалегідь окреслюють шлях його життя. Тобто, позбавляють його власного вибору.
Імена з негативним відтінком (Маніяк, Садист і т. д.) батьки, звичайно, можуть дати. Але життєвий шлях малюка з таким ім'ям знову ж буде вкрай складним.
ЗАБОРОНЕНІ ІМЕНА В СВІТІ

Питання, як назвати новонародженого, актуальне для всього світу. І в деяких країнах його вирішують навіть на законодавчому рівні.
У Норвегії, наприклад, заборонено називати крихт іменами, які позначають хвороби, сексуальні терміни або лайки.
У Китаї ім'я, вибране батьками, повинен затвердити офіційний орган. А саме: поліція, представники якої видають посвідчення особи.
У Німеччині засновано спеціальний державний орган, який несе повну відповідальність за імена, які дають батьки дітям. Не так давно було заборонено ім'я Миатт з-за того, що владі здалося, ніби заочно буде важко визначити стать дитини.
У Данії пішли ще далі і створили список з 7 тисяч імен, з яких батьки можуть вибрати те, що сподобалося.
В Португалії була написана спеціальна інструкція, як можна називати дитину.
В Італії був прецедент, коли батькам заборонили називати дівчаток ім'ям Андреа. У цій країні це чоловіче ім'я. І щоб не сіяти плутанину, ввели заборону.
В Японії ім'я дитини можна складати з дозволених 2232 символів («кандзі-імена»).
??