25 ознак раку, які люди зазвичай ігнорують, поки не стане занадто пізно

Ви зобов'язані їх знати.



Симптоми раку часто ігноруються або ж списуються на інші захворювання, передає Ukr.Media. Адже на ранніх стадіях його вилікувати набагато легше! Потрібно бути дуже пильним і уважним до змін, які відбуваються в організмі, особливо якщо в родині хтось вже перехворів або помер від раку.
Доктор медицини Аарон Табір склав список основних симптомів, які можуть бути першими ознаками раку:
1) Наявність пухлин або вузлів, які можуть локалізуватися в будь-якій частині тіла. Найчастіше їх виявляють під час прийняття душу.

2) Часте і хворобливе сечовипускання може вказувати на розвиток раку передміхурової залози або сечового міхура.

3) Проблеми з кишечником - почастішали напади діареї і запори. Особливо якщо вони поєднуються з болем у животі.

4) Постійна печія, біль у животі після їжі можуть бути симптомами раку верхніх відділів травного тракту.
Додаткова ознака: труднощі з ковтанням.

5) Виразки на тілі або на слизових оболонках можуть свідчити про рак шкіри, порожнини рота або зовнішніх статевих органів.

6) Ви стрімко втрачаєте вагу, хоч і не сидите на дієті? Це може бути явною ознакою розвитку раку, який з'їдає вас зсередини.

7) Різка втрата ваги і часті розлади шлунка можуть бути свідченням розвитку раку шлунка, підшлункової залози, легенів або раку стравоходу.

8) Виявили незначне підвищення температури тіла? Якщо немає інших причин, це може бути ознакою того, що ваш організм бореться з лімфомою або лейкемію.

9) Ще один симптом раку - постійна втома.
Вона часто зустрічається у людей, що страждають на лейкемію або іншими видами раку крові, які супроводжуються значною втратою крові.

10) Постійний безпричинний біль у будь-якій частині тіла або кістках може бути симптомом раку. Він зазвичай не проходить навіть після вживання сильнодіючих препаратів.

11) Будь-який висип на шкірі або зміна її кольору можуть свідчити про розвиток раку. Деякі його види викликають у людини нестерпний свербіж.

12) Кров у сечі - ще одна ознака, яку не варто ігнорувати. Вона може бути ознакою раку простати або раку сечового міхура.

13) Помітили, що родимка почала розростатися або кровоточити? Саме час звернутися до лікаря.

14) На язику чи на внутрішній поверхні щоки ви помітили білі плями або сильний наліт. Можливо, пора підлікувати шлунок. Або ж це свідчить про розвиток раку порожнини рота.

15) Кровоточать соски? У вас може бути рак молочної залози.
Побачили кров в калі? Зверніть увагу на травний тракт. Кашель з кров'ю вказує на проблеми з легенями.

16) Труднощі під час ковтання можуть вказувати на наявність пухлини в горлі або стравоході.

17) Веснянки зазвичай цілком нешкідливі, але якщо їх різко стає більше, або вони не змінюють колір, відвідайте лікаря. Це може вказувати на меланому.

18) Постійний кашель - ще одна ознака раку легенів. Він може бути також результатом алергії.
Але якщо з часом тільки посилюється кашель, вам слід звернутися до лікаря. Особливо якщо він поєднується з задишкою і болем в грудях.

19) Вас мучить хронічний кислотний рефлюкс (простіше - печія)? Будьте обережні - він може свідчити про ракові утворення в стравоході.

20) Постійна задишка - це ненормально.
Особливо якщо вона з'являється навіть під час легкої прогулянки. Обов'язково перевірте легені!

21) Часто прокидаєтеся вночі в поту? Це нормально, якщо ви проходите період менопаузи. Якщо ні - не ігноруйте цей важливий симптом.

22) На тілі без причини почали з'являтися великі і маленькі синці? Ваш організм може сигналізувати вам про розвиток раку.

23) Безпричинні болі в суглобах - це грізна ознака того, що ваш організм здає сої позиції раку.

24) Біль в спині, в області тазу, здуття живота можуть бути ознаками раку яєчників. Його важко діагностувати, тому будьте уважні до цих симптомів.

25) Безпричинна набряклість кінцівок також може бути ознакою розвитку раку.

Будьте уважні до свого здоров'я. Не ігноруйте наведені вище симптоми. Це може врятувати вам життя.
???