Три типи дружби! Дізнайся, яка з ким дружба саме у тебе!

Вчені з'ясували, що дружба ділиться на три категорії!



Ось і настав чергове дослідження, що впорядкує твоє життя і розкладе її логічним поличках. На цей раз вчені спокусилися на святе поняття «дружба», передає Ukr.Media.
Ти коли-небудь замислювався про те, за яким принципом вибираєш друзів? Якщо ні, можеш і далі не замислюватися: за тебе це вже зробила професор Дженіс Маккейб з Університету Середнього Заходу.
Проаналізувавши анкетні дані 67 студентів, Дженіс прийшла до висновку, що дружні відносини індивідуума бувають трьох типів.
Зараз ми розповімо тобі про кожен. Індивідуума ми вирішили назвати Стьопою в усіх трьох різновидах дружби — для простоти розуміння. (Якщо твоє ім'я Стьопа, тобі буде ну зовсім просто.)
1-й тип. Співзалежний
Саме такого типу дружбу ми протягом 10 сезонів спостерігали в серіалі «Друзі». Дружба по співжалежному типу передбачає одну компанію, в якій всі так чи інакше пов'язані один з одним — хтось більшою, хтось меншою мірою, але пов'язані.
З одного боку, як вважає професор Маккейб, це добре: у індивідуума Стьопи при стресових обставинах є багато плечей, на які можна спертися. З іншого боку, такі закриті співтовариства не люблять приймати у своє лоно нових учасників. Якщо Стьопа перейметься теплими почуттями до дівчини з зовнішнього світу, а учасникам групи вона не сподобається, відносин навряд чи є майбутнє.

2-й тип. Розділяючий
У Стьопи є кілька груп друзів, причому ці групи ніяк не перетинаються. Це зручно: Стьопа може заявлятися в кожну групу в різних образах.
Наприклад, з товаришами по консерваторії Стьопа віолончеліст, а з хлопцями з двору він простий хлопець з 5-ї квартири, який весь час ходить з великим загадковим футляром. Мінус: якщо Стьопі спаде в голову познайомити ці роз'єднані групи, учасники однією можуть представити його перед учасниками іншого в невигідному світлі (особливо якщо і там і там є жінці-одному, які до нього небайдужі).

3-й тип. Індивідуальний
Великі групи друзів і галасливі посиденьки в барі залучають Степу куди менше, ніж глибокодумне спілкування віч-на-віч. В результаті у Стьопи є кілька друзів з різних галузей життя, з кожним він бачиться окремо, і вони можуть не знати один одного.
На думку професора Маккейб, такий підхід до дружбу видає в Степі незалежної людини, здатного приймати рішення, що добре. А ось погано те, що в неприємній ситуації (наприклад, якщо хулігани віднімуть у Стьопи віолончель) у нього не буде великої групи друзів, яка готова об'єднатися і постояти за нього.

??