Шоколад - ключ до вашого щастя, тепер офіційно підтверджено наукою

Дослідники з'ясували, що темний шоколад з високим вмістом какао може покращувати настрій і навіть пам'ять.

Шоколад - ключ до вашого щастя, тепер офіційно підтверджено наукою
Команда каліфорнійського Університету Лома Лінда виявила, що користь починається з половини стандартної плитки шоколаду з 70-відсотковим вмістом какао, передає Ukr.Media.
Керівник дослідження Лі Берк розповів: "Довгі роки ми розглядали вплив темного шоколаду на неврологічні функції з точки зору змісту цукру: чим більше цукру, тим ми щасливіші".

"Зараз ми вперше вивчили, як значний обсяг какао в таких невеликих дозах, як шоколадна плитка звичайного розміру, впливає на людей протягом коротких або тривалих періодів часу, і результати нас надихнули. Ці дослідження показують, що чим вище концентрація какао, тим позитивніше вплив на розумовий процес, пам'ять, настрій, імунітет, є й інше благотворний вплив", - повідомив Берк.
Вважається, що користь приносять какао флавоної - антиоксиданти, які можна виявити також в чорній смородині, винограді, баклажанах і червоному вині. Попередні дослідження виявили, що багата флавоноїдами раціон може знизити ймовірність еректильної дисфункції і нормалізувати тиск.
??