Чому не можна залишати в розетці зарядний пристрій?

Напевно, ви чули про енергетичних вампірів?

Чому не можна залишати в розетці зарядний пристрій?
Напевно, ви чули про енергетичних вампірів? Ними можуть бути не тільки люди, але і електроприлади. Якщо техніка включена в розетку, навіть при режимі очікування, вона все одно споживає певну кількість електроенергії. Чи належать до цього роду зарядні пристрої?
Виміряти витрату енергії нам допоможе ватметр. При підключенні одного зарядного пристрою прилад не фіксує жодного використання електрики. Далі дослідники вирішили підключити зарядку до ваттметру через подовжувач, але і це не дало ефекту. Потім було прийнято рішення підключити більше зарядних пристроїв, коли кількість дійшло до 6, стрілка приладу зафіксувала споживання енергії в 0.3 Вт, передає Ukr.Media.Давайте порахуємо, скільки при такому витраті, потрібно енергії на цілий рік. Виходити 2,628 кіловати на годину.

Судячи з цього дослідження немає необхідності стежити за зарядними пристроями, адже вони дуже економічні і не входять в список енергетичних вампірів. Звертайте увагу на велику побутову техніку, ось вона споживає енергію, навіть у режимі очікування.
??