Цієї ночі можна побачити один із найбільших зорепадів


6 травня відбудеться наймасовіший весняний зорепад. Це пік високоактивного метеорного потоку Ета-Аквариди або як його ще називають Травневі Аквариди. Можна буде побачити від 10 до 85 метеорів на годину.

Це циклічне астрономічне явище, яке спостерігається щороку з 19 квітня по 28 травня.

Уперше його було описано в 1870 році.

Астрономи стверджують, що пік метеорного потоку настане ближче до ранку 6 травня (приблизно з 3:00 до 4:00 за Києвом).

Особливість зорепаду Ета-Аквариди також у його походженні. Метеорний потік утворюється легендарною кометою Галлея, чию орбіту Земля двічі перетинає протягом року.

Комета Галлея — одна з найбільш відомих комет, єдина яку добре видно з Землі неозброєним оком. Вона була першою кометою, для якої визначили еліптичну орбіту і встановили періодичність повернень. Комета повертається до Землі кожні 75-76 років, і ця подія завжди була однією з найбільш очікуваних в астрономії.

Востаннє її споглядали в небі в 1986 році, проте це була найменш вражаюча поява комети, оскільки її від поглядів землян затуляло Сонце. Проте наступного разу, в 2061 році, астрономи стверджують, що ніщо не завадить людству вдосталь насолодитися проходженням небесного тіла.

За словами астрологів, Аквариди впливають і на творчі сторони особистості. Вони особливо допоможуть тим особам, у яких спостерігається творча криза.

Також Аквариди можуть загострити або розвинути інтуїцію. Тому астрологи рекомендують, поки триває зорепад, прислухатися до свого внутрішнього я і піти в нього на поводі.

Водночас не варто ухвалювати поспішних вчинків чи рішень. Це може призвести до фатальних наслідків. Краще все попередньо зважити, звернутися за порадою до близьких людей або компетентної думки.