Кусання нігтів - не просто погана звичка

?
Чому люди насправді гризуть нігті
Маленькі діти, коли нервують або випробовують сильне хвилювання, частенько прибігають до допомоги своїх рук, щоб впоратися з ним. Деякі закривають очі руками, інші як би обіймають себе, а треті просто гризуть нігті.

Кусання нігтів - не просто погана звичка, це ще і на рідкість негігієнічно. Зазвичай нігті гризуть діти, що страждають від підвищеної збудливості, типові холерики. Найнеприємніше в цій звичці те, що дитина просто не помічає, що він робить. Чи зауваження сувора відповідь зупиняють його буквально на декілька хвилин, а далі все починається наново. Покарання і зовсім призводить до посилення нервової напруги і дає зворотний ефект.

Як же відучити малюка від цієї шкідливої звички? Змазування нігтів мазями з гірким смаком - лише тимчасове рішення проблеми. Найбільш правильний підхід до цього явища - спробувати з'ясувати, що турбує дитину, можливо, щось лякає його в дитячому саду або хтось з батьків занадто давить на нього. Іноді батьки самі не помічають, що вимагають від малюка нездійсненного, наприклад, примушують розмовляти його, лають за намочене ліжко або за випадково розбиту чашку.

Іноді причиною кусання нігтів може стати перегляд певних фільмів або передач. Придивіться, може, вашого малюка приводять у збудження новини або страшні мультфільми? В цьому випадку краще обмежити час перегляду телевізора. Дівчаткам у віці трьох-чотирьох років, які мріють у всьому бути схожими "на великих тіток", можна запропонувати зробити манікюр - це теж допоможе відучити її від шкідливої звички.

Чому ламаються і шаруються нігті?
Прагнення змінювати свій вигляд і постійно наслідувати популярні тенденції дуже часто призводить до того, що ми забуваємо про здоров'я і повноцінне харчування нігтів, що часто призводить до того, що вони починають розшаровуватися.

Розшарування нігтя може відбуватися на усіх трьох його "поверхах", і трапляється це як за відсутності відходу, так і при надмірній увазі. Наприклад, треба використати засоби для зняття лаку без участі ацетону, який шкодить нігтям.

Авітаміноз і нігті
Велика частина такого роду проблем мають яскраво виражений сезонний характер, і більше захоплюють перехідні періоди - осінь і весну. Підтримувати нігті треба комплексно, відразу через увесь організм, а для цього треба правильне харчування, повноцінний здоровий сон і курси полівітамінів, а також зниження або відхід від стресів і їх впливу. Навесні і осінню шкіру рук і ніг краще поберегти від попадання на них різноманітній побутовій хімії - це відбивається не лише на самій шкірі, але і на нігтях.

Для лікування і підтримки нігтів, треба використати засоби косметики, багаті кальцієм.?