"Увага, мігрень": коли Землю накриє магнітна буря

??"Увага, мігрень": коли Землю накриє магнітна буря
Наслідком магнітної бурі може бути короткочасний збій GPS-навігації та низькочастотної радіонавігації. Людина ж може відчувати головний біль, слабкість, можливі перепади артеріального тиску, безсоння, запаморочення.

Наприкінці червня 2018-го року жителі України відчують вплив ще однієї магнітної бурі та обуреннь магнітного поля. Про це свідчать дані Лабораторії рентгенівської астрономії Сонця ФІАН, передає агенція УНІАН.

Так, відповідно до опублікованої інформації, чергова потужна магнітна буря очікується вже 28-го червня. Також, у період із 27-го до 30-го червня спостерігатимуться збудження магнітосфери – тобто коливання відчуватимуться вже не так сильно, але досі значною мірою. Після цього геомагнітна ситуація стабілізується і магнітосфера Землі буде спокійною.

Довідково: Геомагнітні бурі — збурення магнітного поля Землі тривалістю від декількох годин до декількох діб (від 12 до 72 або більше годин), викликане надходженням у поле Землі збуджених високошвидкісних потоків сонячного вітру, і пов'язаної з ними ударної хвилі. Сильні магнітні бурі трапляються близько 200 разів за сонячний цикл, який триває 11 років (тобто більш як 18 разів на рік). Наслідком цього може бути короткочасний збій GPS-навігації та низькочастотної радіонавігації.

Своєю чергою, медики попереджають: магнітні бурі впливають на здоров'я і самопочуття людей. Вони небезпечні передусім для тих, хто страждає на артеріальну гіпертонію та гіпотонію, хвороби серця. За статистикою, близько 70% інфарктів, гіпертонічних кризів та інсультів відбувається саме під час магнітних бурь. 

??