Розпечена планета: температура б’є рекорди по всьому світу

51 градус тепла показав стовпчик термометра в Алжирі

На цьому тижні небувала спека стоїть не тільки в Африці, але навіть в Північній Сибіру і Канаді. Температура б’є рекорди відразу в декількох точках світу.
Зокрема, в цьому році в Канаді літо незвичайне печеня. На вулиці 34 градуси за Цельсієм, але через високу вологість температура відчувається на всі 40. За півтора місяця від перегріву загинули 54 канадця. Це були люди похилого віку, які страждали від хронічних захворювань. До того ж, вони перебували в закритих приміщеннях біля кондиціонера.
У сусідніх з Канадою США про загиблих не повідомляють. Але і там сезон видався надто сонячним: в Каліфорнії з ранку було 35 градусів тепла, до обіду – вже 41.
А ось у Великобританії і Бельгії – які часто називають дощовими королівствами – незвично теплому літу раді. У Брюсселі обладнали міський пляж біля одного з каналів: насипали піску, поставили ігрові майданчики і кафе для дорослих.
Також спека повертається і в Україні. У північних регіонах синоптики обіцяють 30 градусів за Цельсієм і вище, в південних – все 40. Але, незважаючи на це, Карпатах дощитиме. Та й в інших регіонах суха сонячна погода буде чергуватися з опадами аж до кінця літа.
За матеріалами : 
https://ukr.segodnya.ua