Актуальне! Розповідаємо, як правильно приготувати вино в домашніх умовах

​Вино без кульбаб: готуємо домашнє вино.

Як приготувати вино в домашніх умовах? Скажемо чесно - не зовсім просто. Але заради експерименту варто спробувати! Ми вибрали найбільш зрозумілий і вдалий спосіб зробити улюблений напій самостійно. Ризикнеш?
Важливо:
не використовуй зіпсовані плоди винограду. Всього одна ягідка може повністю зіпсувати смак напою. Гарненько перебери всі ягоди.не використовуйте металевий посуд. Краще взяти скляну чи дерев'яну тару.навіть перемішувати вино потрібно дерев'яною, в крайньому випадку, пластиковою ложкою.для того, щоб процес бродіння пішов, в вино обов'язково потрібно додати вино.Підготуємо виноград
Так як бродіння відбувається за рахунок дріжджів, присутніх на шкірочці ягід, виноград ні в якому разі не можна мити. Просто відокрем ягоди від гілочок і передави їх руками або ногами у ванні або у підходящій за розміром ємності, інформує Ukr.Media.

Мезгу (маса розчавлених ягід винограду, що включає сік, м'якоть, шкірку і кісточки), після тисняви, пересипати у посуд з досить широким горлом, і залишити на вісім-десять днів при температурі 10-15 градусів.
Процес бродіння
Процес бродіння домашнього вина почнеться через кілька годин після того, як ми помістимо мезгу в посудину і залишимо в правильній температурі.
Щоб не зіпсувати напій, вино доведеться помішувати кілька разів на день, знімаючи шкірки винограду, які піднялися наверх.
Приблизно через 7-9 діб слід приступати до фільтрації.
У заздалегідь підготовлену ємність повільно перелий сік через кілька шарів марлі або щільну тканину.
Цукор
Від того, наскільки солодким, або, навпаки, сухим, ти хочеш зробити вино, залежить кількість цукру. Зовсім без цукру не вийде.
Перелий 3-4 літра напою в каструлю, всип у неї 3 склянки цукру і став на повільний вогонь. Після того, як цукор повністю розчиниться, перелий підсолоджений сік в основну ємність, розмішай і спробуй на смак. Повтори, якщо вино здасться тобі недостатньо солодким.
До горла банки, в яку ти переливаєш вино, залиш 4 сантиметри і постав гідравлічний затвор а зверху постав гідрозатвор.
На другий день через трубку гідрозатвора почне виходити газ, а на третій день на дні банки виявитися осад. Вино перелий в нові банки, на які знову потрібно поставити гідрозатвор.
Вже через місяць ти зможеш насолодитися смаком приготованого тобою домашнього вина.​