Відповідь на складне питання - у який час краще всього снідати?- розказує дієтолог

​Корисна інформація стосовно сніданків.

Важливий точний час?
На жаль, так, майже так само важливо, як і те, що саме ви з'їсте. Дієтологи вважають, що снідати потрібно протягом двох годин після пробудження: це дозволяє налагодити травлення і стабілізувати рівень цукру в крові. Так що вікно в дві години справедливо для всіх, незалежно від часу підйому. Особливо важливо застосовувати це правило, якщо людина хвора на діабет (тоді взагалі варто скоротити період до однієї години), інформує Ukr.Media.
А якщо я йду в зал?

Питання про те, варто чи поснідати перед тренуванням, доведеться вирішувати самим. Організм може по різному реагувати на спорт після їжі. І якщо ви з'їсте бутерброд, а потім відчуєте себе погано, краще тренуватися на голодний шлунок. А якщо хочеться поїсти і потім зайнятися спортом - поснідайте складними вуглеводами (кашею) і половинкою банана: будете відчувати насичення без тяжкості в шлунку. Взагалі, снідати в цьому випадку потрібно приблизно за годину до або через годину після спорту.
Але я не люблю їсти вранці!
А доведеться. Пропуск сніданку підвищує ризик розвитку діабету другого типу, дестабілізує рівень цукру і уповільнює метаболізм.
Не потрібно влаштовувати повноцінний сніданок з п'яти страв. Випийте склянку води на голодний шлунок, з'їжте що-небудь легке (йогурт, яйце, фрукт). Поступово організм звикне їсти вранці, і це увійде в звичку.