Бережіть здоров'я: як вберегти себе від застуди

​Скоро в Україні очікується похолодання, а це значить, що застудні недуги будуть набирати обертів.

Осінь, хоч і стримано, але повноцінно вступила в свої права. Як захистити свій організм і не захворіти при першому морозі, читай рекомендації в матеріалі, інформує Ukr.Media.
Тримай ноги в теплі
Одне з найбільш вразливих місць нашого тіла відносно застуди - це ноги. Варто тільки їх промочити або переохолодити, з'являється нежить і першіння в горлі. Пам'ятай, що кінцівки повинні бути в теплі. Виходячи на вулицю, думай про те, у що ти взута, і чи зможе це взуття захистити тебе від калюж після дощу. І в квартирі вже не жарко, тому сміливо одягай шкарпетки, зв'язані бабусею.
Одягайся зважаючи на погоду
Слідом за правильним взуттям та шкарпетками, йде одяг. Літні сукні хоч і нагадують тобі про теплі дні, але ніяк не вписуються в осіннє похолодання. Одягайся зважаючи на погоду і намагайся не перемерзати. У вересні вдень сонце гріє дуже ласкаво, але вранці і ввечері відчувається майже морозна прохолода.
Додай в раціон корисностей
З настанням холодів в раціоні повинні бути продукти, які зігрівають і перешкоджають проникненню інфекції в організм. Імбир в крем-суп, мед в кашу, чебрець і липу в чай. Кількість ягід, фруктів і овочів не повинна скорочуватися в твоєму меню, підтримуй планку, задану влітку.

Зменшуй кількість солодощів
Якщо є продукти, які потрібно ввести в раціон, то неодмінно знайдуться ті, з якими давно пора розпрощатися. Солодощі - це харчування для шкідливих бактерій в твоєму організмі, чим більше такої їжі ти поглинаєш, тим активніше мікроорганізми розмножуються і послаблюють роботу імунної системи. За таких обставин вірусні інфекції легко потрапляють в твоє тіло.
Промивай ніс сольовим розчином
Зменшити кількість мікробів в носовій порожнині можна за допомогою звичайного сольового розчину. Скористайся спреєм з морською сіллю, який продається в аптеці або ж зроби банальне промивання, ефект буде той самий. У профілактичних цілях, не чекаючи появи перших ознак застуди, такий метод дуже ефективний.
Повертайся до тренувань
Убезпечити організм від проникнення вірусних інфекції допомагає проста фізична активність. Якщо на літній період ти закинула тренування, то саме час повернутися. Будь-які заняття підуть на користь: аеробіка, плавання, біг, силове навантаження - вибір за тобою. Ще дуже добре, якщо твій день починається із зарядки, у таких умовах тіло отримує додатковий захист від зараження ГРВІ.
Дотримуйся режиму сну і відпочинку
В організма є сили боротися з вірусами та інфекціями, за умови повноцінного сну. Коли баланс режиму відпочинку і неспання не дотримується, імунна система не справляється зі своїми функціями. Засинай і прокидайся в один і той ж час. Стеж за тим, щоб після сну ти була бадьорою, а не втомленою.
Дотримання таких простих рекомендацій допоможе тобі справитися з перехідним періодом - від тепла до холоду. Коли організм ще не усвідомлює, що морози вже близько, а живе в минулому, де було сонячно і тепло. Його треба підтримати і направити.