Штрафи за неправильну парковку: у поліції дали роз'яснення

Штрафи за неправильну парковку: у поліції дали роз'яснення
Вже дуже скоро закон щодо нових правил паркування і штрафів за їх порушення запрацює у повному обсязі. Наразі залишилося доопрацювати декілька технічних деталей і привести деякі підзаконні акти у відповідність до цих нововведень. Про це повідомив перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Національної поліції України Олексій Білошицький на своїй сторінці у Facebook, передає УНН.

"Нові правила "паркування". Сьогодні вступають в дію нові правила зупинки, стоянки та паркування автомобілів. Ці нововведення покликані ліквідувати стихійну парковку та проблеми, пов'язані з нею... Авжеж, необхідно ще доопрацювати декілька технічних деталей і привести деякі підзаконні акти у відповідність до цих нововведень, але вже дуже скоро ми побачимо ці правила в дії і вулиці наших міст стануть більш комфортними як для пішоходів, так і для водіїв", - повідомив Білошицький.

На уточнююче запитання одного з користувачів, чи відсьогодні поліція штрафуватиме власників, чи ні, заступник начальника патрульної поліції додав: "Вже дуже скоро".

При цьому він зауважив, що про імплементацію конкретних компонентів повідомлятиме окремо.

Нагадаємо, закон, яким поліції дозволяється фото- та відефіксація порушень парковки автомобіля та яким запроваджуються нові штрафи за порушення правил паркування, набуває чинності у четвер, 27 вересня.

Джерело: УНН  ​