Гаряче молоко, ванни для ніг та антибіотики: як не слід лікувати звичайну застуду

Гаряче молоко, ванни для ніг та антибіотики: як не слід лікувати звичайну застуду
Восени почнеться епідсезон захворюваності на грип. Цього року українців атакуватимуть відразу три небезпечних штами вірусу грипу.

Якщо під час застуди ви п’єте літрами гаряче молоко з медом, парите ноги і жменями їсте аспірин - зупиніться! Адже таким чином ви не лікуєте свій організм, а лише шкодите йому. 

Не приймайте антибіотики без рекомендації лікарів

Не можна приймати антибіотики при початкових стадіях респіраторних вірусних інфекцій. Це лише руйнує імунітет і виробляє в організмі стійкість до їхньої дії, передає УНІАН.

При температурі не пийте гарячі напої 

Гарячі напої тільки пришвидшують зростання температури, а також провокують додаткову закладеність, біль і кашель. При застуді найкраще пити теплі (кімнатної температури) чаї, компоти, відвари і звичайну теплу воду. 

Не збивайте температуру тіла до 38°С 

При вірусних захворюваннях збивати температуру нижче 38°с шкідливо. Лікарі рекомендують приймати жарознижуючі засоби тоді, коли позначка на термометрі досягла 38,5°С. 

Не лікуйтеся народними методами

Гірчичники, банки, ванни для ніг та картопляна пара не лікують застуди. «Бабусині рецепти» інколи навіть можуть погіршити перебіг хвороби. За прогнозом медиків, епідсезон захворюваності на грип розпочнеться з жовтня 2018 року і триватиме до травня 2019 року.  ​