Китайський лікар: запам’ятайте, остеохондроз не любить, коли Ви робите саме так

Терпіти біль — це остання справа! Будь-який стан, що супроводжується болем, руйнує нервові закінчення і клітини мозку. Якщо ти переживаєш напад болю, необхідно вжити всіх можливих заходів для його усунення: це дійсно шкідливо для всього організму… А ще — так неприємно! Коли у мене сильні болі в спині, рятуюся тільки так.
Знання — сила, так що уважно прочитайте статтю і припиняйте терпіти біль або сидіти на сильних знеболювальних. Ні те, ні інше не корисно для вашого здоров’я.
Як позбутися від болю

Поза дитя
Застосовується при болю в спині і тазостегновому суглобі, сприяє розслабленню нервової системи.
Встань на коліна, краще робити це на підлозі. Опусти сідниці на п’яти і тягнися вперед, витягни руки якнайдалі, долоні повинні бути повернені вниз. Притиснись чолом до підлоги і дихай якомога глибше. 1 хвилини в такій позі досить, щоб біль став значно слабкішим!

Поза під стіною

Знімає головний біль, напруга в ділянці плечей і шиї. Рекомендується тим, у кого бувають запаморочення.
Ляж на спину біля стіни, ноги помісти уздовж стіни, а руки тримай на животі. Закрий очі, дихай рівно і старайся відігнати від себе всі зайві думки. Всього 5 хвилин в такому положенні знімуть напругу з шиї і спини, а головний біль зникне без сліду!

Кішечка

Використовується коли болить спина і є будь-які болі в зоні хребта, прибирає біль в м’язах.
Встань на карачки, прямими руками спирайся на підлогу, тримай їх на ширині плечей. Простеж, щоб хребет був паралельний підлозі, витягни шию вперед. Глибоко вдихни і прогни тулуб вниз, голову потягни вгору.
Видихни і направ тулуб вгору, голову опусти вниз. Рухайся повільно, дихай глибоко. Повтори це 10 разів. Якщо відчуєш навантаження на коліна, підклади під них м’який килимок.

Скручування і розтяжка

Добре допомагає, якщо болить живіт і є проблеми з травленням.
Сядь на підлогу, тримай спину рівною, ноги — прямими. Зігни ліву ногу і заведи її за пряму праву ногу. Повернись вліво, спираючись на ліву руку для балансу. Дихай глибоко, залишайся в цій позі 30 секунд. Повтори з правою ногою те ж саме.

Поза метелика

Ефективна при болях в тазостегновому суглобі, знімає напругу в ногах і колінах.
Сядь на підлогу, спину тримай прямою. З’єднай ступні ніг разом. Опускайся колінами якнайнижче до підлоги. Протримайся в цій позі 2 хвилини.

Квітка

Добре використовувати, коли болить нижня частина спини, допомагає позбутися від затискачів.
Ляж на спину в положенні літери Т, широко розведи руки по сторонах. Підтягни зігнуті коліна до грудей. Плавно опусти коліна в бік, не відриваючи плечей від підлоги. Побудь в цій позі 2 хвилини і повтори з іншою стороною.

Політ вгору

Допомагає, коли є біль в попереку, коли болить шлунок або нирки.
Ляж на спину, розстав руки з боків. Зігни ноги в колінах, зафіксуй ступні на підлозі. Повільно піднімай і опускай таз на підлогу, максимально розслабляючи поперек. Повтори цю вправу 10 разів.

Рух вперед

Знімає менструальні болі у жінок, полегшує біль в суглобах.
Сядь на підлогу, тримай праву ногу рівною. Ліву ногу зігніть в коліні і притисни ступень до правої ноги. Поступово тягнися вперед, наскільки це можливо. Завмри в цьому положенні на 30 секунд. Повтори з правою ногою.

Повне розслаблення

Забирає відчуття втомлених ніг, допомагає при болю в литках. Дуже корисно виконувати після носіння високих підборів.
Схрести ноги в положенні стоячи. Опускайся вперед дуже плавно, тримай руки перед собою, дістань ними до підлоги. Згинай ліве коліно, а праву ногу тримай прямо. Замри на 30 секунд в цьому положенні, повтори те ж саме з іншою ногою.

Твоє тіло — слухняний інструмент, воно відреагує на твої зусилля відразу ж! Перш ніж пити знеболювальні препарати або користуватися спеціальними мазями, зроби таку легку зарядку. Тобі і твоєму організму точно сподобається!
Переклад Coffee & milk за матеріалами mistresshealth