Які предмети не варто давати в борг навіть близьким людям

​Згідно з народними прикметами, деякі речі категорично заборонено давати в борг.
Які предмети не варто давати в борг навіть близьким людям
За даними соцопитувань, приблизно 40 відсотків респондентів вірять в знаки долі, ще стільки ж - ні, 15 відсотків - тільки в добрі, і решта 5% - поки не визначилися. Так чи є раціональне зерно в прикметах? Містики скажуть - «звичайно», не забобоні люди - лише посміхнуться. Істина десь поруч. Поки однозначної відповіді на це питання не знайдено, краще перепильнувати. Є забобони, яких дотримувалися споконвіку, вони стосуються речей, які категорично заборонено давати і брати в борг всім без винятку, інформує Ukr.Media.
1. ПосудТак-так... Тарілки, чашки, ложки, каструлі та інше кухонне начиння, що використовується нами для їжі і її приготування, просочені енергією будинку, в якому служать. Не завжди аура їх батьківщини позитивна. Людина, що віддає посуд, порушує біополе власного житла. Особливо небезпечним вважається пошкоджений посуд, вона обіцяє неприємності навіть своєму власникові.
Ситуація з позичанням посуду здається нереальною? Безумовно, брати вилки у сусідів немає потреби, а от гусятницю, яка необхідна нам раз у рік, дуже навіть можна.
Посуд вже позичено? Езотерики радять мінімізувати збиток обміну енергіями, повернувши посуд ідеально чистим і непорожній.
2. Прикраси
Вважається, що ювелірні прикраси, та й просто біжутерія, зберігають енергетику свого господаря, пам'ятаючи її навіть через багато років. Невідомо як біополе іншої людини відреагує на неї, не ввійде в дисонанс з нею. Примхливі прикраси не люблять змін і часто приносять чужинцю неприємні сюрпризи.
Особливо це стосується прикрас круглої форми, наприклад, кілець, сережок, браслетів, кольє. Енергія рухається в них по замкнутому колу і не може вирватися. Таять у собі небезпеку і дорогоцінні камені, які часто прикрашають ювелірні прикраси. Самоцвіти не тільки вбирають вади свого власника, а і мають своє випромінювання, таке злиття може бути дуже потужним.
3. Віник
Незамінний помічник у прибиранні - віник, який є оберегом фінансової стабільності, не повинен покидати наш будинок з можливістю повернення. Його можна віддавати тільки назовсім. Свій і чужий віник в господарстві також небажаний, так як відбувається плутанина грошових потоків.
До речі, люди, знавці у магічних справах, для залучення багатства радять купувати новий віник 31 січня у продавця чоловіка. Чому б нам не перевірити хитрість в останній день року, що минає.
4. Одяг
Мінятися одягом, на жаль, теж забороняється. Справа не в гігієні, а знову-таки в енергії, яку вбирають речі, особливо взуття. Примітно, що продавати свій одяг можна. Беручи за нього гроші, ми розриваємо наш зв'язок з ним. Варіант подарувати річ, переважно ту, яку ми давно не носили, також відносно безпечний.
5. Сіль
А як же без солі? З нею пов'язано багато забобонів. Даючи її в борг, ми відкриваємо своє біополе, енергія буде поступово залишати нас. Щоб не втрачати сили, ділитися сіллю треба правильно. За неї треба брати символічну плату і не віддавати з рук в руки. Розумно поставити сіль на стіл, а той, хто просить, нехай сам візьме її звідти.
6. Хліб
Ще один герой нашого топу - хліб. Заборона на видачу його в борг не така категорична, але все ж не завадить дотримувати наступні рекомендації. Віддаючи останній хліб у домі, ми ризикуємо накликати на себе бідність. Логічно залишити хоча б невелику скибочку собі. Хліб не передається через поріг. Це загрожує втратою благополуччя. І останнє, не бажано віддавати хлібобулочні вироби ввечері після заходу сонця.
7. Мило
Мило також не може бути предметом позичання, з точки зору забобонів. Роблячи це, той хто дає і той хто бере ризикують крупно посваритися. Буквально змитися з життя один одного. Нейтралізувати загрозу здатні кілька монет, людина просто викуповує річ.​