Морква - дуже корисна для організму: 10 важливих властивостей

​Факти про користь моркви.
Морква - дуже корисна для організму: 10 важливих властивостей
Всім відомо, що овочі приносять величезну користь. Наприклад, морква. Але наскільки ти дійсно проінформована про її користь? Я завжди раджу людям вивчати те, що вони вживають в їжу, а не просто їсти тільки лише тому, що тобі так сказали по телевізору, інформує Ukr.Media.
Звичайно ж, морква, як і інші овочі, - для організму необхідний продукт. Але в чому полягає її важливість? Давай разом в цьому розберемося.
Має протизапальну діюОдним з найважливіших переваг моркви є її облужуючу дію на організм. Морква бореться із запальними процесами і може допомогти у вирішенні великої кількості проблем, таких як ломота у тілі, головний або зубний біль. Для цього моркву краще вживати в сирому вигляді, але можна їсти і приготованою на пару.
Допомагає в травленніМорква - хороше джерело розчинної клітковини, тому вона допомагає в травленні і легко засвоюється завдяки вмісту магнезії. Морква допомагає м'яко нормалізувати стілець, більшість людей з синдромом роздратованого кишечника, а також іншими подібними захворюваннями добре її сприймають.
Бореться з ракомМорква також відома як один з натуральних засобів боротьби з раком з-за того, що вона багата вітамінами В, С і А (останній відомий як бета-каротин). Ці поживні елементи життєво важливі для імунної системи, вони стимулюють зростання білих кров'яних тілець, за рахунок чого організм здатний боротися з раковими клітинами та іншими шкідливими впливами.
Бореться зі старіннямЗавдяки поживним речовинам, що містяться в моркві, вона корисна також у боротьбі зі старінням. Морква допоможе тобі виглядати молодо, а шкірі - більш пружно. Вона також надає омолоджуючий вплив на мозок, втім, як і всі інші овочі.
Вживання в їжу поживних і багатих вітамінами овочів - одна з важливих речей, які ти можеш зробити для того, щоб ефективно боротися з віковими проявами як всередині організму, так і поза його.
Виводить вугриМорква незамінна в боротьбі з прищами. Вітамін А реально допомагає позбутися від прищів і очистити запалену шкіру. Фактично медична терапія Accutane є не що інше, як хімічна версія все того ж вітаміну А. Як тобі здається, може бути, все-таки варто зробити вибір на користь натуральних продуктів, наприклад, моркви?
Насичує організм клітковиноюВсі ми знаємо, що потрібно вживати в їжу багато клітковини, але багато людей приймають пшеничні або вівсяні висівки, харчові добавки тощо. Все це чудово, але, якщо ти будеш їсти більше овочів начебто моркви, легко отримаєш достатню кількість клітковини.
У моркві міститься близько 6 грамів клітковини на чашку, а враховуючи, що в цій порції міститься всього лише 50 кілокалорій, зробити висновок щодо користі для фігури не становить великої праці. Наступного разу, коли зголоднієш, випий чашку морквяного соку. Ти наситишся, і тобі не знадобиться їсти важку для травлення клітковину з висівок або інших грубих продуктів.
Чинить антибактеріальну діюЧи знаєш ти, що морква допомагає боротися зі шкідливими бактеріями в організмі? Вона визнана справжнім "антивірусним" і "протипаразитним" овочем. Вживання в їжу моркви та інших овочів відмінно допомагає організму боротися з різними захворюваннями. Я можу запевнити, після цього ти станеш відвідувати лікаря набагато рідше.
Допомагає при захворюваннях очейДо речі, краще вживати варену моркву, в ній антиоксидантів більше майже на третину, ніж у сирій.
Багато проблем з очима пов'язані з нестачею вітаміну А в організмі, а цей чудовий продукт допомагає його заповнити та запобігти такому захворюванню, як куряча сліпота.
Якщо ти помічаєш, що стала погано бачити з настанням сутінків, - це перший дзвінок, щоб бити на сполох.
Допомагає при цукровому діабетіПри захворюванні на цукровий діабет організм постійно потребує антиоксиданти, а морква в цьому - найкращий помічник. До речі, краще вживати варену моркву, в ній антиоксидантів більше майже на третину, ніж у сирій.
Знижує тискЯкщо ти належиш до гіпертоніків - тобі сюди. Введи в свій повсякденний раціон моркву (роби фреш, пюре, запікай або гризи в сирому вигляді), і твоій тиск завжди буде в нормі.
Кажуть, що морква багата цукром, а тому слід уникати її вживати. Що за дурниці! Морква - овоч, який має низький глікемічний показник. Не варто відмовлятися від неї, оскільки вона корисна для твого організму, ваги і, як бачиш, здоров'я.​