Рятувальники Закарпаття закликають не палити сухостій та опале листя

Рятувальники Закарпаття закликають не палити сухостій та опале листя
Впродовж вихідних закарпатським вогнеборцям було не до відпочинку. Адже за вікном ще досить тепло і пожежі сухої рослинності та чагарників продовжуються. 

Додаються до них і пожежі спричинені прибиранням місцевими мешканцями власних присадибних ділянок за допомогою вогню. Адже куди швидше піднести сірник до купи сміття та сухого листя ніж прибирати його компостуванням. Так, впродовж вихідних днів в екосистемах краю зафіксовано 29 випадків загорань сухої рослинності та сміття на відкритих територіях загальною площею більше 25 га. Під час однієї з цих пожеж постраждала дитина. Випадок стався вчора, 15 жовтня в Ужгороді на вулиці Гагаріна. 

Тут, за попередньою інформацією, отруїлась чадним газом 13-річна дівчинка, яка гуляючи містом побачила пожежу сухостою й вирішила загасити її, однак надихалась чадним газом. Лікарі швидкої, що прибули за викликом рятувальників госпіталізували 13-річну дівчину. 
Рятувальники Закарпаття закликають не палити сухостій та опале листя

Станом на 10:00, 16 жовтня, потерпіла знаходиться у реанімаційному відділенні. Стан її здоров'я задовільний. З огляду на такі випадки, рятувальники Закарпаття звертаються до краян із проханням не бути байдужими, адже проблема пожеж в екосистемах стосується кожного мешканця нашої області. Масові самопали сьогодні, завтра можуть набути ще більших масштабів і торкнутися саме вас. Пам’ятайте, що лише спільними зусиллями ми зможемо завадити подальшому виникненню загорань сухотрав’я, а відтак – убережемо Закарпаття від нищівних пожеж! ​ ​