П'ятнадцять перших дзвіночків раку: які симптоми можуть говорити про початок онкології

​Не лякайтеся, ці симптоми можуть мати і набагато простіше пояснення.
П'ятнадцять перших дзвіночків раку: які симптоми можуть говорити про початок онкології
Але краще запобігти захворюванню чи діагностувати його на ранньому етапі, тоді у вас є всі шанси вилікуватися, інформує Ukr.Media.
Зміни шкіриРак шкіри дуже часто зустрічається, якщо з'являються нові плями на шкірі або якщо існуюча пляма змінює колір, розмір або форму, то це може бути рак шкіри, і варто звернутися до лікаря. Можливо, для достовірності діагнозу потрібно пройти біопсію.
Надокучливий кашельЗазвичай, якщо ви не палите, але постійно кашляєте, то це не завжди може бути поганим симптомом. Швидше за все, кашель викликаний нежитем, астмою, кислотним рефлюксом чи інфекцією. Однак, якщо ви є курцем і у ви помітили кров під час кашлю, проконсультуйтеся з лікарем, він вам порадить здати слиз на аналіз.
Зміни в грудяхЗміни в грудях можуть бути варіантом норми. Але важливо тестувати груди щомісяця, щоб не пропустити серйозне захворювання. Якщо з'являється почервоніння, біль, будь-яке ущільнення, зміна соска або виділення, проконсультуйтеся з лікарем, який порадить, яке обстеження пройти.
Здуття животаВи можете відчувати здуття, через стрес або неправильне харчування. Але якщо здуття є постійною проблемою, а крім того є втома, болі в спині та втрата ваги, то час порадитися з лікарем.
Проблеми з сечовипусканнямБагато чоловіків у старшому віці мають проблеми із простатитом. Часто їм доводиться бігати до туалету частіше, ніж зазвичай, це пов’язано зі старінням передміхурової залози, і, можливо, з раком. І в цьому випадку не потрібно зволікати з обстеженням.
Збільшені лімфатичні вузлиЗбільшені лімфатичні вузли є ознакою втоми, стресу та інфекцій. Але є деякі види раку, такі як лімфома та лейкемія, які теж викликають збільшення лімфовузлів. Не ігноруйте цей симптом.
Кров під час візиту в туалетЯкщо ви бачите кров до або після стільця, пора порадитися з лікарем, оскільки кров у калі є наслідком опухлих, запалених вен - геморою, але є ризик, що це може бути рак прямої кишки. Кров у вашій сечі може сигналізувати про інфекцію сечовивідних шляхів, але це ще й може бути раком нирок або сечового міхура.
Зміни в яєчкахЯкщо ви бачите ущільнення або припухлість у ваших яєчках, вам слід звернутися до лікаря, тому що найбільш частою ознакою раку яєчок є безболісна пухлина. Ваш лікар проведе ретельне обстеження, щоб не пропустити захворювання.
Проблеми з ковтаннямЗастуда або ліки можуть ускладнювати ковтання, але якщо проблема не проходить, зверніться до лікаря. Проблема ковтання також може бути ознакою раку в горлі або стравоході.
Незвичні вагінальні кровотечіЯкщо після менопаузи або після сексу виникають кров'яні виділення, це не є нормальним, і є багато причин, чому це відбувається. Потрібна консультація гінеколога, щоб виключити виникнення раку матки, шийки матки або піхви. У будь-якому випадку кровотечі зверніться до лікаря.
Проблеми з порожниною ротаБудь які виразки в роті можуть бути тимчасовими, але якщо проблема дошкуляє вам довший час, то це сигнал про можливе серйозне захворювання. А якщо ви ще й палите - то якомога швидше потрібно обстежитися.
Втрата вагиВсі навколо хочуть схуднути, тому багато над цим працює. Хоча, якщо ви почали різко втрачати вагу без причин, то це поганий симптом. Часто це ознака раку підшлункової залози або печінки.
Підвищена температура тілаТемпература - це добре. Це означає, що імунна система організму працює добре, іноді це побічний ефект антибіотика, але якщо підвищена температура тіла тримається тривалий час, проконсультуйтеся з лікарем, щоб виключити ризик серйозного захворювання.
ПечіяКожен з нас час від часу переживає печію, основним чином печія виникає через неправильне харчування або незбалансовану дієту. Але якщо ця проблема турбує вас давно, проконсультуйтеся з лікарем, так як це один із симптомів раку шлунка.
ВтомаВтома є ознакою раку, особливо лейкозу. Деякі види раку товстої кишки та живота можуть спричинити приховану втрату крові, що теж може змусити вас почувати себе дуже втомленим. Зверніться до лікаря, щоб не пропустити початок хвороби.
Не лякайтеся, ці симптоми можуть мати і набагато простіше пояснення. Але краще запобігти захворюванню чи діагностувати його на ранньому етапі, тоді у вас є всі шанси вилікуватися.
Дана стаття носить виключно інформаційний характер. Перед використанням даних, наданих вище, проконсультуйтеся з сертифікованим фахівцем. Редакція не гарантує будь-які результати і не несе ніякої відповідальності за шкоду або інші наслідки, які можуть виникнути внаслідок використання відомостей, наданих вище.​