Бабуся по материнській лінії — найважливіша людина в житті дитини! І ось чому


Виявляється, саме бабуся по материнській лінії грає в житті дитини найважливішу роль. Вона не просто передає йому необхідні знання, досвід і дарує любов, тепло і турботу. Її зв’язок з набагато глибше.
Вчені вказують на те, що цей зв’язок утворюється на генному рівні!
«Відомий факт: діти успадковують генетичний матеріал не від батьків, а від бабусь і дідусів так само, як і батьки отримали свою ДНК від своїх бабусь і дідусів. Тому часто буває, що наші діти схожі на наших померлих родичів», — говорить один з фахівців з генної інженерії.

Також фахівці стверджують, що більшу частину генетичної інформації діти отримують саме від бабусь по материнській лінії!

Звичайно ж, все відносно і кожна сім’я унікальна. Дитина може бути дуже схожий і на бабусю по батьківській лінії. Коли справа стосується генетики, передбачити розвиток подій досить складно.
Тим не менш всім батькам важливо усвідомити, яку величезну роль відіграють їх родичі у долі дитини і в тому, що сьогодні модно називати «емоційним інтелектом».

Фахівці стверджують: «Навіть ті емоції, які відчувала бабуся під час своєї вагітності, можуть вплинути на розвиток дитини її дочки. Важливо розуміти, що сім’я — це цілісний організм, де всі її члени тісно пов’язані між собою. І разом з генами і тим позитивом, який ми себе бачимо, ми передаємо дітям і онукам наші хвороби і шкідливі звички, схильності і залежності».

З цього випливає, що недбало ставитися до свого психологічному та фізичному здоров’ю не можна. Адже так людина може нашкодити і не тільки собі, але і багатьом майбутнім поколінням, а це найгірша безвідповідальність.

Саме тому, благаю, пам’ятай про себе і своє здоров’я — і від цього виграють твої онуки!