Факти, які доводять, що обійматися потрібно кожен день

​​Обійми — одна з найбільш дивовижних речей, які ми можемо подарувати іншій людині. Обійми цілющі самі по собі.

Коли ми обнімаємося - це дає нам відчуття комфорту, турботи, любові, розуміння і інші приємні почуття. Раз так - то здорово було б дарувати обійми один одному кожен день! Взагалі, коли ми обіймаємо когось чи нас хтось обіймає - в нашому організмі відбуваються дивовижні речі.
Фізіологічні зміни, які ми відчуваємо від обіймів - такі:
Це заспокоює нервову систему

Просто обнявши когось, ви вже лікуєте і приводите у баланс свою нервову систему!
Вчені кажуть, що це працюють крихітні яйцевидні датчики тиску всередині шкіри, які пов'язані вагусним нервом з мозком. Вони і відчувають дотик. Коли під час обіймів на шкірі з'являється волога і електрика - це показує збалансований стан парасимпатичної нервової системи. Це завдяки психофізіологічній роботі організму, коли ви пристрасно обіймаєте когось!
Обійми знижують рівень стресу

Обіймаючи когось, можна швидко і ефективно позбутися від стресу. Ми недооцінюємо силу цього «засобу»! Це тому, що під час обнімання рівень кортизолу в організмі значно зменшується. Подаруйте своїм близькими саме міцні обійми, наскільки сильні зможете!
Обійми покращують настрій

Коли ви когось обіймаєте, у вашому мозку виробляється більше серотоніну, а він необхідний для гарного настрою. Це також підвищує вашу самооцінку. Під час депресії або відчуття самотності у людей падає рівень серотоніну - так що тепер ви можете допомогти комусь! Під час цього процесу, ваш мозок вивільняє більше серотоніну і ендорфінів у ваші кровоносні судини. Це буквально заряджає задоволенням і виганяє печаль!
Обійми розслаблюють тіло

Це допоможе розслабити м'язи кращеза все. Коли нас обіймають, то наше тіло розслабляється. Серйозно, чому ми рідко обнімаємося?
Обійми покращують сердечне здоров'я / зменшують серцебиття

У обіймів є дивовижна здатність знижувати серцевий ритм. Дослідження Університету Північної Кароліни в Чапел-Хілл, показало зростання серцебиття до 10 ударів в хвилину у тих, хто не обіймається зі своїми близькими. Порівняно зі стандартними 5 ударів в хвилину у тих, хто часто обіймається з їх партнерами.
Чим нижчий серцевий ритм, тим менше проблем у вас буде з серцем. Коротше кажучи, ми повинні обіймати один одного кожен день для нашого психічного і фізичного здоров'я! Це потрібно для щастя!
​ ​