Майбутнім батькам на замітку: в якому віці краще всього народжувати

Протягом останніх 30 років спостерігається стійке зростання середнього віку батьків. 
Майбутнім батькам на замітку: в якому віці краще всього народжувати

Це говорить про те, що все більше пар відкладають народження дитини на потім. У деяких країнах особливу популярність набирає кріогенна заморозка статевих клітин, яка дозволяє відстрочити момент батьківства, повідомляє Conversation.

На щастя, кожен з нас сам має право вирішувати, коли народжувати дитину, але завжди слід враховувати три фактори: здоров'я майбутнього чада, фертильність і фінансову складову.

За деякими даними, діти, народжені від матерів старше 35 років і батьків віком понад 45 років, частіше страждають від генетичних та нейродегенеративних розладів: шизофренії і аутизму.

Крім того, пологи у зрілому віці можуть супроводжуватися ускладненнями як для матері, так і у дитини. 

За словами дослідників, більшості здорових пар потрібно близько року активного статевого життя, щоб зачати дитину. В середньому, одна з семи пар відчуває проблеми з плодовистостью, і зазвичай справа у віці. 

Медики спробували розрахувати ризики відстроченої вагітності за допомогою комп'ютерного моделювання. За їх даними, шанси на зачаття здорової дитини в період між 30 і 35 роками на 9 % менше, ніж у більш молодому віці.

Тому вчені стверджують, "правильний" вік, щоб завести дитину у відповідності з нашими біологічними годинами, становить до 35 років у жінок і до 40 років у чоловіків.

Тим не менш, більш 75 % молодих людей недооцінюють вплив біологічних годин на чоловічу та жіночу фертильність. Проблема в тому, що тільки 27 % лікарів обговорюють фактор віку, який відбивається на здоров'ї.

Медики заявляють, що необхідно підвищити обізнаність про ризики пізньої вагітності. Так як багато люди можуть не усвідомлювати можливі майбутні проблеми у дитини, народженої пізніше вказаного віку. ​