На Різдвяні свята два мешканці Тячівщини «досвяткувались» до реанімації


185 викликів зареєстровано у районі протягом 6-8 січня, з них 24 виїзди здійснено по Тячеву – такі статистичні дані зафіксовані «екстреною» медслужбою району. У порівнянні з минулим роком, цьогоріч викликів під час святкування Різдва було менше.Протягом 6, 7 і 8 січня до Тячівської РЛ №1 працівниками «швидкої» було доставлено та госпіталізовано у травматологічне, хірургічне, інфекційне та  реанімаційне відділення 16 осіб.

Серед найважчих – два випадки алкогольної коми, які сталися з жителями Тернова і Криве в перший і другий день Різдва. Внаслідок зловживання спиртними напоями вони опинилися в реанімаційному відділенні Тячівської РЛ №1. Через алкогольне сп’яніння з переохолодженням до травматологічного відділення потрапив і мешканець с.Теребля. 

Не обійшлось на свята і без дорожніх пригод. Як повідомила начальник ЗТЦЕМД Тячівського району Ірина Тиводар, працівниками «швидкої» зафіксовано дві ДТП – в Дубовому та Вільхівцях. На щастя, обидві – без смертей.

На жаль, летальний випадок працівниками «швидкої» зафіксований в Тячеві на Святвечір. Молода особа померла ще до приїзду медичної служби, причини смерті встановлює медекспертиза.

За словами Ірини Тиводар, звернення та скарги пацієнтів були з різних причин. Так, серед викликів зафіксовані три випадки кору і краснухи у Грушові та Бедевлі. «Але ці дані щодо захворювання інфекційними хворобами у районі неповні, бо деякі батьки, не викликаючи «швидку», звертались по медичну допомогу до Тячівської РЛ №1», – констатує начальник ЗТЦЕМД Тячівського району. 

Раніше повідомлялося, що Різдвяні свята додали роботи тячівським поліцейським.

Tyachiv.com.ua