На Тячівщині закинутий табір став справжнім табором-привидом (ФОТО)



Днями користувач соцмережі «Фейсбук» опублікував шокуючі фото занепалого і майже повністю зруйнованого піонерського табору «Тиса» в Буштині. Фото викликали палке обговорення в інтернеті, адже за радянських часів табір був візитівкою нашого краю. Його знали по всій Україні і за кордоном, та навіть називали закарпатським «Артеком». Тепер, як видно на фото, від оздоровчого табору залишилась тільки руїна. «Фото чимось нагадують Прип’ять. Аж моторошно…», – коментують пост читачі.
Табір не працює вже більше 10-років. Все майно і територія – у приватній власності. Від слави колись відомого санаторно-оздоровчого комплексу залишились лише спогади.
Зараз на території табору «Тиса» можна хіба що знімати фільми жахів. Закинуті, напівзруйновані будівлі, пам’ятники, ворота, зачинені на колодицю. Ве заросло бур’яном, поміж якого навіть важко відшукати 25-метровий басейн і спортивний майданчик.
Якщо колись це був один з найкращих санаторно-оздоровчих таборів для дітей в цілому Радянському Союзі, то тепер – він не годиться навіть для прогулянок. Територія табору не охороняється і є небезпечною для дітей та молоді. Проте, сюди вабить сміливців. Пригадується трагічний випадок, коли з 5 поверху закритого піонерського табору впала школярка.
Прикро усвідомлювати, що одне з найцікавіших місць твого дитинства буде тільки руїною для твоїх дітей. Величезна територія з унікальними рекреаційними можливостями просто занепадає.
Залишається тільки сподіватись, що місцева влада, підприємці та просто небайдужі люди зроблять все можливе, щоб реанімувати дитячий заклад та повернути йому колишню славу.
         
Марія Багрій

 Tyachiv News