У Тячеві провокатори палять шини (ФОТО)

В знак протесту.


Сьогодні група провокаторів, які назвали себе так званими "активістами", прикриваючись ідеями Майдану, влаштували на центральній площі Тячева справжній дебош.
Спочатку учасники несанкціонованого мітингу в агресивній і ультимативній манері вимагали в кабінеті голови райради Івана Фабриція скликання позачергової сесії райради терміном за три години. Після чого позносили перед адмінбудівлею шини, які у разі невиконання своїх вимог пообіцяли спалити.

У визначений час до мітингувальників звернувся голова райради Іван Фабрицій, який повідомив, що відповідно до ст.46 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» позачергова сесія районної ради може бути скликана головою ради, або на вимогу однієї третьої депутатів районної ради.
10 січня цього року позачергова сесія вже скликалася. Тому зараз є необхідність ініціативи від однієї третьої депутатів про скликання позачергової сесії. Крім того, видано розпорядження про скликання чергової сесії на 23 березня 2018 року.
- Тому питання, яке порушують мітингувальники може розглядатися на даній сесії 23 березня, або - якщо до ради надійде звернення однієї третьої частини депутатів, - наголосив голова.
Однак така відповідь так званих "активістів" не влаштувала і вони запалили шини та влаштували сутичку з вогнеборцями, які намагалися затушити полум'я і правоохоронцями, що забезпечували правопорядок на площі.
Слід відмітити, що серед провокаторів чимало невідомих людей та приїжджих, які намагаються дистабілізувати ситуацію в районі.
З метою забезпечення правопорядку на місці інциденту несуть варту посилений наряд правоохоронців.

Прес-служба Тячівської райдержадміністрації