Лісівники Тячівщини планують створити нові ліси на площі понад 700 гектарів

На площах будуть висаджені ялина, бук, дуб, ялиця, клен-явір та ясень

26 лютого, в конференц-залі Закарпатського ОУЛМГ під керівництвом начальника відділу лісового та мисливського господарства ЗОУЛМГ Ігоря Ороса, науковців Закарпатського відділення Українського науково-дослідного інституту гірського лісівництва, в.о. директора НПП «Зачарований край» Василя Феннича, Фелікса Гербута та провідного спеціаліста відділу лісового господарства Віктора Ріцкова відбулося засідання лісокультурної Ради в рамках захисту проектів лісових культур.Свою честь відстоювали лісівники Тячівщини – головні лісничі державних лісогосподарських підприємств, інженери лісових культур та лісничі ДП «Тячівське ЛГ», ДП «Мокрянське ЛМГ» та ДП «Брустурянське ЛМГ».
Одним з першочергових завдань підприємств є збільшення площі лісів та забезпечення продуктивності майбутніх лісів.
По способах лісовідновлення, підбору головних порід, типах лісових культур, підготовці ґрунту, змішуванні порід лісгоспи придержуються рекомендацій лісовпорядкування. Організація робіт по лісовідновленню включає наступні заходи: складання проекту лісових культур, підготовку ґрунту, посів або посадка лісу, догляд за лісовими культурами, технічне приймання лісових культур, їх інвентаризацію та переведення у покриту лісом площу.
Слід зазначити, що лісівники Тячівщини в поточному році планують провести лісовідновлення на площі 705,7 гектара, в які входять створення нових лісів на місцях суцільних зрубів, зруби, залишені під природне поновлення, нових лісових розсадників. На площах будуть висаджені ялина, бук, дуб, ялиця, клен-явір та ясень.
Розгляд проектів за участі науковців підкреслює надзвичайно важливий зв’язок науки і виробництва в питаннях відновлення лісів та дозволяє лісівникам пересвідчитись у правильності своєї роботи, їхні зауваження та пропозиції завжди знаходять своє втілення на практиці, інформує прес-служба Закарпатського ОУЛМГ.