Чемпіонат Тячівського району з шашок-64 видався інтригуючим і захопливим



Чемпіонат району з шашок-64 уже став гарною щорічною традицією. Цьогрічний турнір проходив 25 лютого в Біловарський загальноосвітній школі І-ІІ ступенів, де зібралося 24 найсильніших шашкістів з різних куточків району.
Він викликав чималий інтерес у любителів шашкової гри, оскільки в змаганнях приймали участь цьогорічні переможці особистого та командного чемпіонату Закарпатської області з шашок-64.
Змагання проходили за швейцарською системою, у 7 турів, з регламентом часу по ЗО хв. на партію, що дало змогу учасникам показати цікаву, містовну, комбінаційну та винахідливу гру, без жодного конфлікту. 
Інтригуючою і захоплюючою була спортивна атмосфера турніру. Цікаві комбінаційні партії, видовищні поєдинки поглинали всю увагу не лише учасників змагань, але й уболівальників. Були такі партії, в яких імениті шашкісти програвали напористим та винахідливим любителям шашкової гри. Та все таки перемогли сильніші.
В результаті напруженої боротьби першість виборов і став чемпіоном Тячівського району кандидат у майстри спорту з шашок, підприємець Василь Дьордяй з м.Тячів. Друге місце у напруженій боротьбі і лише за результатами додаткового бліц-турніру та жеребкування, виборов Степан Мельник з с.Біловарці.
Третім став кандидат у майстри спорту, неодноразовий переможець обласних турнірів та кубка Закарпатської області Михайло Дикун з с.Тарасівка
Солідну та змістовну гру також показали: Іван Бринзяник з с.Біловарці, ван Мотря з м.Тячів, Василь Країло та Іван Яринич з с. В.Уголька, Михайло Чербаник з смт. Солотвино, Василь Целич з с.Підгілеша, Богдан Поковба з с. Р.Поле а також Сергій Проданець, Василь Павлюк, Юрій Томишинець, Іван Томишинець, Михайло Тяско з с.Новоселиця та інші.
Чемпіон, призери та учасники змагань продемонструвалинепргані теоретичні знання, психологічну стійкість і наполегливість, не облишило їх і спортивне везіння.
Високий рівень змагань зумів забеспечити чітким наполегливим та професійним суддівством Тарас Попович з с.Р.Поле.
За підтримки голови Тячівської РДА В.Дем’янчука, переможці були нагороджені кубками, грамотами, медалями та пам’ятними сувенірами.
Хочеться висловити щиру подяку директору Броварської ЗОНІ І-ІІ ст. С.В.Дочинець, а також М.Ю.Дочинцю, та В.М.Мельнику, який все своє життя віддав спортивно-масовій роботі та виростив багато спортсменів з шашок, шахів й інших видів спорту. Саме завдяки цим людям були створені належні умови для повноцінного проведення чемпіонату Тячівського району з шашок-64 у нинішньому році.
На фото автора: учасники турніру.
М. Кошілко, голова шашкової федерації Тячівського району.