Міністр румунів звідусіль Наталія-Елена Інтотеро відвідала Тячівщину (ФОТО)


Пані Наталя-Елена Інтотеро взяла участь у святкуванні традиційного "Марцишору".
3 березня Тячівщину з робочим візитом відвідала Міністр румунів звідусіль Уряду Румунії пані Наталя-Елена Інтотеро. Т
Крім цього, напередодні урочистості відбулася зустріч з представниками Закарпатської ОДА та Тячівської РДА, місцевої влади.
Пані Міністр розповіла, що це її перший закордонний візит в Україну і Тячівщину зокрема, оскільки зовсім нещодавно призначена на цю посаду.  Наталя-Елена висловила щиру вдячність за теплий прийом і сподівання на подальшу конструктивну співпрацю у розвитку добросусідських відносин.
Румунія першою ратифікувала Угоду про Асоціацію України з ЄС, і вона мала за честь оголосити це рішення, - відзначила міністр.
Водночас ключовим питанням своєї подальшої діяльності визначає збереження мови, культури та традицій нацменшин румунів звідусіль.
Етнічні румуни споконвічно живуть у мирі та злагоді в багатонаціональному Закарпатті. Румунія для Закарпаття є надзвичайно важливим сусідом і стратегічним партнером на сьогодні, коли Україна швидкими темпами рухається до Європейського Союзу, - запевнив шанованого гостя заступник голови Закарпатської ОДА Володимир Колесніков.
На Тячівщині максимально забезпечуються права та свободи всіх національностей, які проживають на території район, - наголосив голова Тячівської РДА Василь Дем'янчук та висловив вдячність Міністру у справах румунів звідусіль Наталії-Єлені Інтотеро за візит.