У Тячівському лісгоспі висаджено ще 9200 саджанців


У рамках акції "Майбутнє лісу у твоїх руках" на Закарпатті традиційно відбуваються заходи із залученням активної молоді, яка пропагує збереження краси рідних карпатських лісів.Одними з таких є учні шкільного лісництва Дубівської ЗОШ І-ІІІ ступенів, які сьогодні, 24 квітня долучилися до акції заліснення на місці колишньої лісозаготівлі 2017 року. Посадка відбулась в урочищі Верхній Дубовець квартал 46/24 на загальній площі 2,3 гектара Тячівського держлісгоспу. Сьогодні висаджено ще 9200 саджанців.
Перш ніж взятися до висаджування саджанців, учням шкільного лісництва головний лісничий Василь Іванович Ферима та лісничий Дубівського лісництва Володимир Калинюк провели інструктаж та роздали посадковий матеріал. Хоча основна робота з лісовідновлення лягла на плечі працівників державної лісової охорони ДП "Тячівське ЛГ", роботою старанних учнів лісівники задоволені. Кажуть, представники шкільного лісництва висаджували дерева старанно.
За словами директора Тячівського держлісгоспу Наталії Катреняк, ситуація із вирубкою лісів у лісгоспі контрольована. Дерева зрізають тільки там, де заплановано лісопроектом. Цього року планується висадити саджанці та сіянці на площі 111,3 га. Так, на 29,4 га лісового масиву згідно з захищеними у січні проектами лісових культур заплановано висадити новий ліс, а 81,9 га – буде залишено на природне поновлення з подальшим проведенням догляду за лісовими культурами.
Урочище Верхній Дубовець, де й працювали учні – не остання ділянка, яку засаджуватимуть цього року. Окрема подяка колегам ДП "Брустурянське ЛМГ" за наданий посадковий матеріал.
Прес-служба Закарпатського ОУЛМГ