Вільховецька ОТГ відсвяткувала своє День народження! (Фото)

Шлях реформ в Україні проходить не лише через кабінети вищих чиновників, але й через бажання звичайних людей змінювати своє життя та життя свого краю на краще. Українські і, зокрема, закарпатські селяни – не виняток. Яскравим прикладом втілення змін та розвитку є Вільховецька об’єднана  територіальна громада, яка 16 вересня святкувала своє третє День народження.
Із самого ранку до пізнього вечора особливе життя вирувало на спортивному стадіоні у Вільхівцях.
Природа, начебто відчувши урочистий день, подарувала гарний, теплий, сонячний день без жодної хмаринки.

Урочистості розпочалися з благословіння священників православної та греко-католицької церков. 
Потім надали слово голові Вільховецької громади Цірику Михайлу Михайловичу, який розповів історію та досягнення  громади за рік. Саме Вільховецька громада, згідно Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад», серед сільських громад, була першою об’єднана на території Закарпатської області. За цей короткий час вона увійшла у десятку кращих об‘єднаних територіальних громад України у рейтингу темпів зростання власних доходів бюджетів, згідно до висновків експертів Групи фінансового моніторингу Центрального офісу реформ при Мінрегіоні.
Протягом звітного року на території громади впроваджена освітня реформа «Нової української школи». Для першокласників обладнані сучасні класи. Вільховецька ОТГ, першою в області, отримала ліцензію на надання первинної медичної допомоги. А вже в жовтні у с. Вільхівці запрацює Центр надання адміністративних послуг, що дасть змогу отримувати українські та закордонні паспорти, безпосередньо, на території своєї громади.

Але свято лише починалося. Люди один за одним приходили, щоб розділити свій святковий настрій з іншими. 
Творчі дитячі колективи дошкільних, шкільних та позашкільних навчальних закладів громади та ансамбль “Вишиванка” підготували пісні, танці та гуморески.
І ось настав той смачний момент, коли розпочався конкурс на найкращі Вільховецькі голубці.
Місцеві газдині пропонували голубці різних видів: неділяшні, торгунь-бачі, свальбові… Словом, голодним залишився лише той, хто не хотів їсти. А всі інші в черговий раз переконалися в інтернаціональності цієї страви, яка може прикрасити найвишуканіший стіл і задовольнити смаки найвибагливішого гурмана. І що, незалежно від розмірів, вільховецькі голубці однаково смачні.
А перемогла у цьому смачному конкурсі Лазівська ЗОШ.

І настав час розпочати найочікуваніше дійство – святковий концерт,  на який були запрошені  народниі артисти та учасники
вокального шоу “Голос країни” Іван Пилипець та Антон Копитін, Іван Попович та гурту “Марина і компанія”.  Разом з вільховецькою аудиторією вони жартували, співали, робили селфі та надихали любити свою батьківщину.

Різнобарвними спалахами салюту і закінчився цей святковий день, який об’єднав всіх духовно, де по-справжньому відчуваєш підтримку своїх земляків і де Вільховецька  громада вкотре довела, що це дійсно одна дружня, надійна працьовита й весела сім’я. 
Свідерська Олександра,
Tyachiv News