Як проходить осінній призов-2018 на Тячівщині

Попри те, що вже рік наша армія є контрактною, військовий призов строковиків в Україні не відмінено. Вважається, що потреба у резервах надто велика і вкрай необхідна в нинішніх умовах, коли триває протистояння з Російською Федерацією.
Без зайвого оптимізму хочу зазначити: на його динаміці і результатах сильно позначається непоінформованість населення щодо умов призову та строкової служби. А невідомість завжди лякає. Тому, напевно, варто ще раз наголосити: згідно чинного законодавства, захист Вітчизни, незалежності та територіальної цілісності України є конституційним обов’язком громадянина України.
 Варто нагадати, що підлягають призову на строкову військову службу юнаки віком від 18 до 27 років, якщо вони придатні за станом здоров’я і їм не надано відстрочку. Проте, згідно Указу Президента України, безпосередній відправці на службу підлягають особи віком 20-27 років. Ті ж, кому ще не виповнилось двадцяти, в ході призовної кампанії зобов’язані прибути у райвійськкомат, пройти медкомісію і автоматично отримати відстрочку. Хто проігнорує цю вимогу, потрапляє до категорії т.зв. «ухилістів», й на нього чекає розшук та примусова доставка у РВК.
 Першим етапом призовної кампанії є проходження всіма претендентами в «строковики» огляду стану здоров’я призовною медичною комісією. Особи, які визнані придатними для проходження військової служби, призначаються в команди для відправки в ЗСУ, НГУ,  Держспецслужби транспорту (ДССТ) та ДПСУ. Найгірше з питань проведення  призову спрацювали сільські ради смт. Усть-Чорна, смт. Дубове, смт. Солотвино, с. Р.Мокра,с.Угля, с.Чумалево, с.Ш. Луг, с. Новоселиця.
 
 Військовий комісар Тячівського РВК 
Майор  Ю.П. Клюшник​