Через знищену дамбу річка Тересва доходить впритул до будинків (ВІДЕО)

В Тячівському селі Калини місцеві живуть у постійному страху. 

Ріка Тересва після потужних злив розливається прямо на людські городи і доходить впритул до будинків.
Дамби, які могли б захистити селян, повністю зруйновані. Проекти з відновлення берегоукріплень виготовлені, однак поки не профінансовані.
Колись на цих полях біля річки місцеві садили городину. Та вже не один рік ці ділянки пустують. Тересва розливається щоразу після тривалих опадів, вода підходить впритул до будинків, кажуть місцеві. Заливає двори та підвали.
По кілька метрів берега вода забирає після кожного паводку. Берегоукріплення на цій ділянці вода зруйнувала багато років тому.
Впритул до берега тутешні підходити не радять, кажуть – це небезпечно, адже порода тут волога, будь-якої миті може обвалитись.
Дамби в селі Калини потребують відновлення майже по всьому берегу. Однак, каже голова села Василь Метелешко, якнайшвидше потрібно відновити ділянки, вздовж яких живуть люди.
Начальник Тячівського міжрайонного управління водного господарства каже, ці проекти вже взяли до уваги. Адже об’єктів, яким варто приділити увагу на Закарпатті, вистачає. Більша частина з них – в межах гірських районів, зокрема Тячівщини.
Починаючи з 2007-го недофінансування програми комплексного протипаводкового захисту в басейні річки Тиса в області, за підрахунками фахівців, становить майже 400 мільйонів гривень. Народні депутати України від краю Василь Петьовка, Валерій Лунченко, Роберт Горватвже подали депутатські запити та звернення до уряду, аби у 2019 році виділили 220 млн. 200 тисяч гривень Басейновому управлінню водних ресурсів річки Тиса для фінансування протипаводкових заходів. Адже, як відомо, будь-якому лиху краще та дешевше запобігти, аніж згодом ліквідовувати його наслідки.