В ПриватБанку попередили про нову схему шахрайства

В ПриватБанку попередили про нову схему шахрайства
ПриватБанк попередив клієнтів про появу в Україні нової схеми масового фішингу особистих даних під приводом подачі колективного позову до банку. Про це йдеться в офіційній заяві ПриватБанку.

"ПриватБанк нагадує своїм клієнтам, що передача особистих даних третім особам, тим більше через відкриті джерела і невідомі сайти, несе потенційну загрозу використання цих даних шахраями. Крім того, шахраї вимагають використання електронного цифрового підпису клієнтів, що може призвести до заволодіння ЕЦП клієнтів третіми особами", - йдеться в офіційній заяві Приватбанку.

Як зазначають у банку, оголошений групою осіб збір даних клієнтів, нібито необхідний для подачі колективного позову до банку під вигаданими приводами, є безпрецедентним в історії банківського ринку випадком масового фішингу особистих даних.

Шахраї обіцяють клієнтам банку гроші у випадку "виграшу" позову взамін на заповнення анкети з зазначенням всіх особистих даних, у тому числі і тих, які можуть бути використані для шахрайських операцій.
Джерело