Будьте обережні: з 14 по 18 березня Україну накриють потужні магнітні бурі. Як уберегтися від них

Вони будуть викликати нездужання і тривожність.



У найближчі два тижні Землю накриють магнітні бурі.
В період з 16 по 17 березня, коли очікується більш тривала магнітна буря середньої інтенсивності.  Дводенний період магнітних коливань, що припадає на закінчення тижня, краще присвятити неспішної повсякденній роботі, уникаючи серйозних розмов та перегляду шокуючих новин по телевізору.
Потужний сплеск метеорологи прогнозують на неділю, 18 березня. Внаслідок сонячної активності станеться викид значної кількості плазми в космос, що відчують на собі метеозалежні люди. Втім, нездужання буде відчуватися ще раніше.
Звичайно, здорові і молоді люди можуть навіть не помітити, що віють над нами "ворожі" вихори магнітних бур. Однак сердечники, гіпертоніки і гіпотоніки, а також люди похилого віку досить часто страждають від сонячної активності.
Відбувається це від того, що магнітні бурі змінюють в'язкість крові, розвивається нестача кисню у тканинах, виникає небезпека утворення тромбів, Сильні магнітні бурі можуть викликати тривожність і пригнічений настрій.У маленьких дітей несприятливий вплив спалахів на Сонці проявляється в гіперактивності, різкої зміни настрою, загальної примхливості.
Аварії, травми і поломки
Збурення магнітного поля роблять реакцію повільніше, ніби "затормаживая" метеозалежних людей, тому підвищується ризик травм на підприємствах або аварій на дорозі. В таких місцях треба бути особливо уважними.
Страждають від бур не тільки люди, а й техніка. У дні геомагнітних збурень спостерігаються проблеми зі зв'язком, порушення роботи супутників та електрообладнання.
Ще одна сильна магнітна буря пронесеться над нашою планетою в ранкові години, з 9.00 до 11.00, у середу, 21 березня. Особливо гостро це геомагнітний сплеск відчують люди, які страждають від гіпертонічних кризів або захворювань центральної нервової системи.
Наступного разу сонячна активність досягне свого піку 28-29 березня, коли знову потрібно взяти себе в руки і не витрачати свою життєву енергію на малозначні події. Зосередьте увагу на турботі про здоров'я: користь принесе їжа, багата вітамінами, а також гарячі настої з цілющих трав.
Що робити під час магнітних бур
  • Обмежуйте вживання алкоголю, менше курите і їжте жирної їжі.
  • Якщо ви захворіли в цей період, то ні в якому разі не переносите хворобу на ногах.
  • Влаштуйте собі лікарняний і спокійно пролікуйтеся вдома, а інакше можуть бути серйозні наслідки.
  • Якщо ви керуєте машиною, то в цей день намагайтеся менше сідати за кермо, адже вашу увагу може бути розсіяним і можуть виникнути дрібні ДТП.
  • Більше проводите час з сім'єю і робіть те, що допомагає вам зберігати спокій.
  • Звичайно ж, уникайте будь-яких стресів, яких, до речі, буде достатньо.