Як українцю безкоштовно отримати ділянку землі: це повинні знати всі

??Як українцю безкоштовно отримати ділянку землі: це повинні знати всі
В Україні кожен громадянин має право на отримання безкоштовної земельної ділянки

У статті 121 Земельного Кодексу зазначено, що можна отримати – до 2 га землі на ведення сільського господарства, якщо хочете зайнятися садівництвом, тоді вам належить до 0,12 га. А ось для спорудження будинку законом покладається до 0,1 га в місті, 0,25 га в селі і 0,15 в селищі, а для гаража – не більш 0,01 га.

Для приватизації землі для початку необхідно знайти вільну ділянку і звернутися в місцеві органи самоврядування. Якщо ділянка знаходиться за межами населеного пункту, потрібно йти до територіального відділення Держгеокадастра.

Потріно буде вказати приблизний розмір ділянки, її цільове значення і до всього додати карту, на якій вказано місце розташування землі. Перевірити, чи вільна ділянка можна на сайті “Публічна кадастрова карта України”, відправивши офіційний запит про надання публічної інформації в місцеві органи влади або Держгеокадастр.

Приватизація землі безкоштовна, але оформлення документів потребує деяких витрат. Так, доведеться сплатити послуги нотаріуса за запевненням письмової згоди землекористувача.

Відповідно до закону, після подачі заяви в органи самоврядування його повинні розглянути протягом місяця. Після того, як отримана відповідь мерії або сільської ради, потрібно приступити до розробки проекту щодо відведення земельної ділянки.

Коли на руках виявиться проект відведення землі, потрібно звернутися до територіального органу Держгеокадастра України із заявою про державну реєстрацію. Протягом двох тижнів кадастровий реєстратор видає витяг з Державного земельного кадастру про земельну ділянку із зазначенням кадастрового номера, але за умови, що все гаразд з документами.

Зібравши всі ці документи, необхідно знову повернутися до місцевої ради, який повинен затвердити проект і зареєструвати право власності в Міністерстві юстиції.

Останній документ – свідоцтво про право власності на землю – можна отримати в Укрдержреєстрі, написавши заяву, яке можуть розглядати протягом 14 днів.

Джерело ??