Українці можуть втратити субсидії з кількох причин

На даний момент складно передбачити, на скільки скоротиться число субсидіантів після перепризначення грошової допомоги у травні.

Українці можуть втратити субсидії з кількох причин

Субсидії можуть втратити українці з відносно високим доходом, а також ті, хто зробив покупку на суму від 50 тисяч гривень або накопичив борг, передає Ukr.Media.
Про це розповів заступник міністра соціальної політики Віталій Музиченко.
У цьому році в Україні створили єдиний реєстр субсидіантів, який дозволить систематизувати зібрану інформацію.
Так, за словами Музиченко, зробити верифікацію більш якісної допомоги був би розроблений відомством законопроект про соціальних інспекторів, проте на даний момент він все ще знаходиться на розгляді парламенту.
"Верифікація проводиться постійно. Це комплекс заходів щодо перевірки достовірності інформації. Це інформація фіскальної служби та Пенсійного фонду. Єдиний реєстр допоможе систематизувати зібрану інформацію", - розповідає Віталій Музиченко.
Відзначається, що під час перевірок субсидіантів чиновники зіставляють інформацію про доходи і витрати українців з існуючих реєстрів. Наприклад, якщо купити автомобіль, ділянку землі, квартиру або іншу нерухомість, інформація потрапить до реєстру. І якщо покупка обійшлася в суму більше 50 тисяч гривень, при розрахунку на наступний сезон комунальну знижку у такої сім'ї заберуть. Ще одне поширене порушення – "тіньова зайнятість". Багато хто офіційно не працюючі українці за фактом виявляються працевлаштованими.
Крім того, без субсидій також можуть залишитися українці, дохід яких дозволяє оплачувати комунальні послуги в рамках соціальних нормативів. Так, перерахувати субсидії повинні вже до травня, коли буде призначатися знижка за неопалювальний сезон. Причому рахувати будуть доходи за друге півріччя 2017-го року. Тобто з урахуванням підвищених зарплат і "осучаснених" пенсій.
Музиченко переконаний, що на даний момент складно передбачити, на скільки скоротиться число субсидіантів після перепризначення грошової допомоги у травні.
Нагадаємо, субсидії будуть нараховувати по-новому. Уряд має намір до початку наступного опалювального сезону вирішити проблему створення спеціальних банківських рахунків для перерахування субсидій за житлово-комунальні послуги, щоб з цих рахунків можна було платити за комунальні послуги.
??