В Україні заборонили ряд популярних препаратів: повний список за два місяці

??В Україні заборонили ряд популярних препаратів: повний список за два місяці
Державна служба з лікарських засобів і контролю за наркотиками заборонила використовувати в Україні за останні два місяці ряд популярних препаратів.

Причиною заборони назвали летальні випадки після прийому ліків, а також невідповідність складу або контрабанду. 

Таким чином, до списку заборон потрапили п'ять препаратів:

Аспірин

В Україні ввели тимчасову заборону на серію препарату "Ацетилсаліцилова кислота" через те, що від його застосування померла людина. Це стосується виробництва ліків української фармацевтичної компанії "Лубнифарм".

Йдеться про лікарський препарат серії 150717 ( "Ацетилсаліцилова кислота", таблетки по 500 мг у блістерах No10).

Амброксол

Також до списку потрапила серія популярних таблеток від кашлю "Амброксол", які виробляє фармацевтична компанія "Лекхім-Харків". Препарат серії 020315. Таблетки 0,03 №20 незареєстрований в Україні і виготовлений для ринку Республіки Узбекистан.

Серія вакцин для профілактики дифтерії, правця та поліомієліту

Державна служба України з лікарських засобів та контролю за наркотиками заборонила тимчасово ці препарати через летальний випадок на Тернопільщині.

Згідно з документом, при використанні в Тернопільській області вакцини для профілактики поліомієліту серії Р3А501V (суспензія для ін'єкцій по 5 мл (10 доз) у флаконах №10, виробництва Санофі Пастер, Франція) померла людина.

У зв'язку з цим заборонили реалізацію та застосування імунологічного лікарського препарату "Імовакс Поліо вакцина для профілактики поліомієліту інактивована".

Відзначається, що через кілька годин після щеплення від дифтерії померла 6-місячна дівчинка. На даний момент встановлюють, чи є препарат причиною. Заборонено також вакцину для профілактики дифтерії, правця та кашлюку серії 282Р6016А з цільноклітинним компонентом кашлюку, що виробляється в Індії.

Ентеросгель

Препарат проти інтоксикації "Ентеросгель" частково заборонили в Україні на продаж. Згідно з розпорядженням Держслужби лікарських засобів і контролю за наркотиками, тимчасову заборону на препарат (серія 2531217, паста для перорального застосування, 70 г / 100 г по 405 г в контейнері, по 1 контейнеру в коробці картонній, виробництва української компанії "ЕОФ "КРЕОМА-ФАРМ") введено через невідповідність вимогам реєстраційного посвідчення за завищеним показником "рН".

Відзначається, що від Держлікслужби Одеської області надійшло повідомлення про те, що "Ентеросгель" фармацевтичної компанії "ЕОФ" КРЕОМА-ФАРМ ", який застосовують під час отруєнь, реалізовувався з порушенням методів контролю якості.

Вакцина проти туберкульозу

Болгарську вакцину БЦЖ заборонили після смерті немовляти на Сумщині. Таке рішення прийняли по відношенню до препарату серії 297.

Держлікслужба має Розпорядження відкликати №1799-1.1.1 / 4.0 / 17-18 від 28.02.2018 року. Вакцину БЦЖ серії №297 було поставлено в Україну у вересні 2017 роки (термін придатності - кінець лютого 2020 року) і станом на початок лютого 2018 року було використано 59 131 доз, зокрема в Сумській області - 6 874 дози.

Джерело ??