Міносвіти скасовує табелі успішності для першокласників


Нова модель оцінювання буде застосовуватися в пілотних школах, які перейшли на стандарт Нової української школи. Замість табеля з оцінкою за результат учитель буде оцінювати, наскільки активною була дитина на уроці, проявляла свій інтерес, як взаємодіяла з однокласниками.

Документ уже направили в пілотні школи, за результатами оцінки в перших класах МОН збере зворотні дані від учителів і надасть нову форму оцінювання для всіх перших класів 2018-2019 навчального року.
"Ми наближаємося до того, як має виглядати оцінювання в початковій школі. Завдання такої оцінки - розкрити потенціал кожної дитини, підтримати його і надихнути вчитися далі. Ми також виставили зразок свідоцтва на сайті МОН, щоб отримати зворотній зв'язок, доопрацювати документ, розширити методичні рекомендації і дати всім українським школам час до 1 вересня, щоб оцінювання в Новій українській школі дійсно відбувалося по-новому. Якщо ж якась школа хоче скористатися такою формою зворотного зв'язку вже зараз, то вона може це зробити, взявши зразок свідоцтва і методичні рекомендації з сайту МОН", - зазначила міністр освіти і науки Лілія Гриневич.
Міністр додала, що в Новій українській школі хочуть відмовитися від слова "табель".
"Значення слова табель - це відомість або список. А школа повинна надавати учневі і батькам розгорнуту характеристику про досягнення дитини, як це показано у зразку свідоцтва для 1-го класу", - сказала Гриневич.
Нагадаємо, в цьому навчальному році Міносвіти змінило правила прийому в перший клас, застосувавши територіальний принцип. Окрім того, для першокласників у цьому навчальному році надрукують нові підручники.??