Як безробітним українцям будуть нараховувати субсидії

В цьому році безробітним, які планують отримати субсидії, якщо вони не на обліку в центрі зайнятості, будуть запропоновані два варіанти.

Міністерство соціальної політики в цьому році ввела нові правила перевірки громадян, які бажають отримати соціальну допомогу, передає Ukr.Media.
Дані заходи спрямовані на економію грошових коштів держави, з метою виділення допомоги тільки тим категоріям громадян, які потребують додаткової допомоги. Під перевірку і обмеження виплат субсидій потрапили безробітні громадяни України.
Сьогодні досить велика жителів України вирушають на заробітки закордон. При цьому, вони не декларують свої доходи, не сплачують податки, збори у пенсійний фонд. Коли літній період заробітків закінчується, заробітчани повертаються додому і подають заявки на отримання субсидії, так як вони є безробітними.

В цьому році безробітним, які планують отримати субсидії, якщо вони не на обліку в центрі зайнятості, будуть запропоновані два варіанти:
1. Декларування доходів і оплата зборів у Пенсійний фонд;
2. Органи соцзахисту будуть автоматично нараховувати таким людям три прожиткові мінімуми — 5286 гривень;
Безробітним у цьому році видали в 4,5 рази менше субсидій. У Міністерстві соціальної політики впевнені, що дані нововведення будуть стимулювати громадян декларувати доходи або офіційно працевлаштовуватися.
??