Перший сніг в Україні випаде у листопаді, а сильні морози вдарять наприкінці січня, - народний синоптик

Перший сніг в Україні випаде у листопаді, а сильні морози вдарять наприкінці січня, - народний синоптик
У листопаді плюсова температура буде чергуватися з мінусовою весь місяць, - прогнозує синоптик Леонід Горбань. 

"Перший тиждень листопада порадує плюсовою температурою, вдень 7-9 градусів. Після 7 числа очікуються заморозки до -2-3 градусів. До 23 листопада будуть постійні перепади температур – три дні морозів і три дні тепла будуть чергуватися. Далі, до кінця місяця, температура почне знижуватися – 7-12 градусів. Однак в останні дні стовпчики термометра піднімуться вище нуля", - розповів він.

"Грудень очікується з ще більшими перепадами", - говорить народний синоптик.

"Перші дні місяця зустрінуть нас мінусовою температурою в межах 2-4 градусів, після прийде потепління до 5 градусів тепла. Така температура буде коливатися майже до кінця грудня, з невеликими заморозками. І тільки 28 -31 числа повернеться мороз до 6 градусів", - сказав Горбань.

У грудні місцями очікується дощ з мокрим снігом, а по-справжньому засніжить в Україні з 28 грудня, і сніг затримається навіть на Новий Рік.

"1 січня очікується мінусова температура до 6 градусів зі снігом. Через кілька днів і до середини місяця буде плюсова температура до 4 градусів. Далі буде відбуватися поступове похолодання. Самих сильних морозів варто очікувати з 22 січня до -25 градусів", - заявив синоптик.

За словами Горбаня, лютий обіцяє придавити морозами.

"Місяць почнеться морозами 12-14 градусів, а до 10 числа температура впаде до - 25 градусів . Через два дні морози ослабнуть, і до 23 лютого температура буде коливатися в межах 5-7 градусів. В кінці місяця плюсова температура буде чергуватися з мінусовою", - говорить він.

Синоптик не радує прогнозом і на березень місяць. За його словами, в перший тиждень березня очікується до 14 градусів морозу, навіть в 20 числах місяця будуть легкі заморозки.

Джерело  ​