Приватбанк відключить на 8 годин свої карти, термінали і банкомати

​Людей закликають зняти готівку в банкоматах, щоб не було проблем з розрахунками.
Приватбанк відключить на 8 годин свої карти, термінали і банкомати
В ніч з 14 на 15 жовтня Приватбанк відключить всі 20 млн. своїх платіжних карт та обслуговуючі їх сервіси. «Працювати не буде нічого: ні самі картки в торгових мережах та банкоматах, ні система інтернет-банкінгу Приват24, ні платіжні термінали. Вночі, близько 8 годин, коли платіжними сервісами майже не користуються. Вже з 8 ранку в понеділок все знову запрацює і люди знову зможуть розраховуватися своїми картами, перераховувати кошти і здійснювати інші необхідні операції», - запевнив прес-секретар держбанку Олег Серга, інформує Ukr.Media.
Відключення карткових сервісів відбудеться із-за переходу Приватбанку на нову версію систем управління базами даних (СУБД) процесингу.
«Прийшли оновлення до базових програмних комплексів, які обов'язково потрібно встановити. Це планова річ, без якої не обійтися», - запевнив Серга.
У банку запевняють, що перезавантаження дозволить підвищити продуктивність і якість обробки операцій з платіжними картками.
«Ми приносимо клієнтам вибачення за можливі незручності, але ця робота необхідна для того, щоб ще швидше обробляти все більшу кількість безготівкових платежів клієнтів. Якщо ви запланували добре відпочити в ніч з суботи на неділю, на всяк випадок заздалегідь візьміть з собою в нічний клуб більше готівки. Технологічна пауза в роботі процесингу займе деякий час, але не факт, що цей період не збігається з активізацією відвідин бару», - йдеться в офіційному повідомленні Приватбанку.