Як довго в Україні пануватиме сніговий циклон зі Скандинавії?

Як довго в Україні пануватиме сніговий циклон зі Скандинавії?
Синоптики прогнозують погіршення погодних умов в Україні, місцями очікується мокрий сніг.

Про це повідомляє Укргідрометцентр.

"За поточними розрахунками, у середу, 24 жовтня, по всій території України погіршення погодних умов: часом дощі, у західних областях з мокрим снігом, посилення вітру до 15-20 м/с, на заході країни до 25-30 м/с, зниження температури на 2-5 градусів", — йдеться в повідомленні.

Зазначається, що таку погоду обумовить "пірнаючий" циклон зі Скандинавії.

Як стверджує синоптик Наталка Діденко, на цьому тижні синоптичні карти прогнозують мокрий сніг, холод і сильний вітер. Понеділок буде відносно спокійним з температурою повітря 9-14градусов, на півдні до +17.

"З початку нового тижня, як і прогнозували похолодання посилиться від 9-15 градусів поступово в середині тижня до 7-12 градусів. В нічні години від 4-10 градусів до 1-5 градусів, а іноді і до невеликих мінусів. Збільшиться хмарність, стане більше дощів", – написала Діденко.

Вона зазначила, що найбільш складними очікуються погодні умови в середу і четвер в Україні: будуть йти дощі, вітер посилиться до штормових значень, температура повітря буде нижчою, вдень в межах 6-10 градусів, на півдні та сході до 12-15 градусів.

"У результаті діяльності циклону з півночі і його атмосферних фронтів в союзі з низькою температурою повітря 24-25 жовтня у західних областях, у північній частині та на Вінниччині місцями можливий мокрий сніг із сильним вітром", – повідомила синоптик.

Що стосується погоди в столиці, то в понеділок очікується без опадів, вдень близько +11 градусів. Вівторок стане холодніше, стане більше хмар і ймовірний невеликий дощ.

"В середу і четвер в столиці очікується несприятлива погода: дощі, сильний вітер, подальше похолодання і навіть падіння температури повітря до 1-4 градусів, ймовірність мокрого снігу", – написала Діденко.

Вона додала, що в наступні вихідні погода в Україні стабілізується, з'явиться сонце і потеплішає.

Як повідомляли Українські Новини, раніше синоптик попередила українців про похолодання.

Джерело.  ​