Новий рік і Різдво: в грудні і січні на українців чекають довгі вихідні

Новий рік і Різдво: в грудні і січні на українців чекають довгі вихідні
Святковими вихідними днями взимку встановлено 25 грудня і 7 січня, коли віряни святкують Різдво Христове, а також на Новий рік 1 січня.

Для раціоналізації використання часу, рекомендується також вихідним днем встановити у понеділок, 24 грудня, який потрібно буде відпрацювати у суботу, 22 грудня.

Також вихідним рекомендується встановити 31 грудня із відпрацюванням у суботу, 29 грудня. 

Відповідно до 73 статті Кодексу Законів про працю в Україні, у випадку, коли святковий або неробочий день збігається з вихідним днем, вихідний день переноситься на наступний після святкового або неробочого.

Також зазначається, що у разі коли день виплати заробітної плати збігається з вихідним, святковим або неробочим днем, заробітна плата виплачується напередодні.

На підприємствах, в установах, організаціях, де робота не може бути перервана в загальний вихідний день у зв'язку з необхідністю обслуговування населення (магазини, підприємства побутового обслуговування, театри, музеї і інші), вихідні дні встановлюються місцевими радами.

Як повідомлялося, Президент України Петро Порошенко підписав закон про скасування вихідного дня 2 травня і встановлення 25 грудня державним святом.

Джерело  ​