За що і на скільки позбавляють водійських прав

​Найнеприємніше покарання для будь-якого водія – це позбавлення прав.
За що і на скільки позбавляють водійських прав
Якщо ви порушили правила дорожнього руху, будьте ласкаві, погодитися з чинним законом і розлучитися зі своїми правами на встановлений строк, інформує UkrMedia.
6 випадків, коли у вас можуть забрати права
1. Порушення ПДР, що спричинили створення аварійної ситуації (стаття 122 ч. 4). Позбавлення прав строком від 6 місяців до 1 року.
2. У разі невиконання водієм вимоги поліцейського на зупинку транспортного засобу (стаття 122-2). Позбавлення прав строком від 3 до 6 місяців.
3. Виїзд на залізничний переїзд у випадках, коли рух через переїзд заборонено (стаття 123 ч. 2). Позбавлення прав строком від 1 року до 2 років.
4. За порушення правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів, вантажу, автомобільних доріг, вулиць, залізничних переїздів, дорожніх споруд чи іншого майна (стаття 124). Позбавлення прав строком від 6 місяців до 1 року.
5. За керування транспортним засобом у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння, а також під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції (стаття 130). Позбавлення прав строком від 1 року до 10 років.
6. За порушення правил експлуатації транспортних засобів: керування водієм автомобіля, який має несправності гальмової системи, рульового управління, тягово-зчіпного пристрою, зовнішніх світлових приладів або інші технічні несправності (стаття 121 ч. 3). Позбавлення прав строком від 3 до 6 місяців.