Внесені нові поправки до правил ЗНО: для реєстрації школярам необхідний ще один документ

​​Міносвіти вводять нововведення для школярів, які планують здати ЗНО. Їм доведеться оформляти ще один важливий документ.

Школярі, які планують здати Зовнішнє незалежне тестування, повинні будуть надати ID-карту. Цей документ отримують всі школярі, яким виповнилося 14 років. Про це повідомляє прес-служба Міністерства освіти.
Зокрема, школярі, яким виповнилось 14 років, повинні своєчасно звернутися для оформлення ID-карти. У МОН нагадують - своєчасне оформлення документів необхідне, оскільки їх копії потрібні в комплекті документів для реєстрації на ЗНО.
Однак, для деяких учнів все ж зробили виключення. В оновлених правилах виділено кілька категорій осіб, які можуть використовувати для реєстрації інші документи. В першу чергу, мова йде про людей, які проживають на підконтрольних територіях - вони можуть показати свідоцтво про народження, іноземців та осіб без громадянства - такі можуть надати копію паспорту або документа, що посвідчує особу, а біженці можуть показати копію довідки про звернення за захистом в Україні.
Ті ж, хто в дану категорію не входить, повинні оформити ID-карту.
«Цей документ подається учасником ЗНО для допуску до пункту тестування. Крім цього, питання своєчасного отримання паспорту є актуальним для тих школярів, які в 2019 планують вступати на молодшого спеціаліста або молодшого бакалавра після дев'ятого класу» - повідомляють у міністерстві.
Раніше в МОЗ розробили новий перелік правил для тих, хто вступає до медичних ВУЗів.
​ ​