В Україні офіційно з'явиться ще одне «чоловіче» свято

​Додаткового вихідного сильній половині не обіцяють, але заслуги відзначать.

Незабаром в Україні з'явиться ще одне офіційне загальнонаціональне свято. На сайті Мінсоцполітки розміщено проект президентського указу, який пропонує кожну третю неділю вересня відзначати усією країною День батька, інформує UkrMedia.
У пояснювальній записці до документа чиновники вказують, що нове свято послужить справі гендерної рівності, а також призведе до зміцнення відносин в українських сім'ях та посилення авторитету батька в сім'ї. І додають, що день батька відзначається в багатьох європейських країнах, США, а також ряді областей України, хоча офіційно в календарі не відзначено.
Чого автори документа роз'яснювати не стали - так це пропонованої дати для нового свята. Справа в тому, що в більшості країн його відзначають у третю неділю червня, а не у вересні, як зазначено в проекті указу Президента. А його родоначальники - Португалія та Іспанія, - досі святкують День батька 19 березня.
Втім, поки документ оприлюднили для ознайомлення. Так що в українців є шанс домогтися перенесення свята на іншу дату.
Так чи інакше, додатковий вихідний українським татам все одно давати не стануть. Максимум, що вони можуть отримати від держави - це тематичні урочистості та вікторини на площах міст.