Невеликий сніг, мороз та ожеледиця: погода в Україні на вихідних

Невеликий сніг, мороз та ожеледиця: погода в Україні на вихідних
На вихідних, 15-16 грудня, на території України різко знизиться температура повітря та посилиться вітер. Про це повідомляє сайт ТСН із посиланням на Український гідрометцентр.

За прогнозами синоптиків, на вихідні вночі температура повітря становитиме переважно 3-8° морозу; максимальна температура вдень – 1-6 морозу; на північному сході України вночі 9-14°, вдень 3-8° морозу; у південних областях та на Закарпатті вночі 1-5° морозу, вдень близько 0°. 

Протягом 15-16 грудня невеликий сніг очікується  лише у Житомирській, Одеській та Вінницькій областях. На решті території без істотних опадів, проте, суттєво посилиться вітер. 16 грудня в південній частині місцями пориви сягатимуть 15-20 м/с.

Синоптики також попереджають, що складні погодні умови спричинять на дорогах країни ожеледицю, тому водіям радять бути особливо уважними та обережними. 

У столиці ж в ніч проти 15 грудня все ж очікується невеликий сніг. Вдень без опадів. На вихідних температура повітря втримається на рівні 2-5° морозу вдень та від 3 до 8 градусів нижче нуля вночі. ​